EP U-19 Josipović, Pest-Mundvajl i Sušac strijelci za Hrvatsku u porazu 4:6 od Ukrajine

U-19 futsal reprezentacija Hrvatske porazom je otvorila europsku smotru koje se održava u Španjolskoj. U 1. kolu skupine A naši su protiv Ukrajine odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali su bili očajni u nastavku. U ukupnom zbiru dovoljno tek za poraz od dva razlike, 4:6. Nakon prvih 20 minuta Hrvatska je vodila 4:1, ali nakon promjena strana Ukrajinci su bili superiorni i s pet uzastopnih pogodaka preokrenuli su semafor na svoju stranu.

U sastavu reprezentacije Hrvatske bila su trojica igrača vinkovačke Aurelije; Filip Josipović, Marko Pest-Mundvajl te Romeo Sušac koji je i kapetan naše reprezentativne vrste. Zanimljivo, sva trojica postigla su po pogodak! Nije bilo dovoljno. U reprezentativnom rosteru je i Miran Kobašević, također član vinkovačkog kluba, koji je danas kao treći vratar bio izvan zapisnika, a Aurelijin trener Kristian Šoštar član je reprezentativnog stručnog stožera u kojem je glavni i odgovorni Duje Maretić.

Hrvatska u sutrašnjem 2. kolu igra protiv domaćina Španjolske, ujedno i branitelja naslova, sukladno tome i velikog favorita. Igra se u Jaenu, početak je zakazan u 21 sat uz izravni prijenos na Sportklubu.