EPILOG PROMETNE Djevojčica i vozač lakše ozlijeđeni; njemu prekršajna kazna!

IZVOR: PU vukovarsko-srijemska

Jutros, 7. veljače u 6,26 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama u Mirkovcima, stoji na početku izvješća PU Vukovarsko-srijemske.

Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid kojim je utvrđeno kako se, jutros oko 6,20 sati, vozač skupa vozila – teretnog automobila i poluprikolice slovenskih registracijskih oznaka, 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, nije kretao sredinom obilježene prometne trake kolnika Ulice Branka Radičevića u Mirkovcima, već je vozilo pomaknuo ulijevo, prešao preko lijeve prometne trake i bankine, sletio na zelenu površinu, gdje udara u crpnu stanicu za otpadne vode i ormar električnih instalacija, potom u ogradu obiteljske kuće 86-godišnjakinje i naposljetku u zid obiteljske kuće 43-godišnjakinje, koji od siline udara probija. U tom trenutku u prostoriji kuće u kojoj je urušen zid nalazila se maloljetnica.

Vozač teretnog automobila i maloljetnica prevezeni su vozilima Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije u Opću Županijsku bolnicu, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Obavljenim alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozaču teretnog automobila.

Zbog počinjenog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću u kojoj ima ozlijeđenih osoba, vozaču je uručen obavezni prekršajni nalog.