Evo kojeg kupca vinkovačkog PIK-a i vukovarskog Vupika žele poljoprivrednici!

Specijalizirani poljoprivredni portal Agroklub napravio je anketu s pitanjem „Tko je po vašem mišljenju najpoželjniji kupac poljoprivrede Fortenova grupe?”. U ponudi posjetiteljima portala na raspolaganju su bili Podravka, Žito, Osatina, Delta holding, mađarski i arapski ulagači te nitko od navedenih.

Bez ikakvog iznenađenja, prema glasovima čitatelja, pobjedu u ovoj anketi odnijela je Podravka s 830 glasova, odnosno 46,14% svih glasova koji su sudjelovali u anketi. Žito je dobilo 276 glasova, a arapski ulagači 88 glasova.

Iako ova anketa nije mjerodavna s obzirom kako će o prodaji vinkovačkog PIK-a i Vupika te Belja odlučivati isključivo Pavao Vujnovac, anketa ipak pokazuje naklonost hrvatskih poljoprivrednika i građana prema domaćoj tvrtki u većinskom vlasništvu države.

Ukoliko stvari u konačnici i odu u ovom smjeru, onda će nakon više od dva desetljeća vinkovački poljoprivredni div opet doći u ruku države čime će se zatvoriti krug dugogodišnjeg lutanja u strateškom pozicioniranju tvrtke koja je držala ratarsku djelatnost u prijeratnoj vinkovačkoj općini.