Festival policijske prevencije u Tovarniku

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Policijska uprava vukovarsko-srijemske je na izložbenom prostoru u okviru tovarničkog jesenskog festivala istaknula i posjetiteljima prikazala sofisticiranu opremu koju koristi u svakodnevnom poslu, a ponajviše s ciljem očuvanja sigurnosti građana.

Među njima je i nekoliko raznovrsnih uređaja za noćno promatranje područja, bespilotne letjelice, balističkih prsluka i kaciga, a mnogima je najposjećeniji bio automobil „Polaris“, kojeg policijski službenici koriste u najzahtjevnijim opservacijama terena. 

Također, promovirani su projekti „Manje oružja – manje tragedija“, „Nasilje i mladi“, a odaslano je i upozorenje o suzbijanju štetnog korištenja interneta, prevara osoba i pravilnog korištenja autosjedalica.

Naravno, najveselije je bilo u edukativnom druženju s kandidatima „pijanih naočala“ na kojem je odaslana poruka o tome kako alkoholu i upravljaču vozila nije mjesto u istoj rečenici, a kamoli u realnom životu!

Podijeljene su ovom zgodom i promotivne šilt kape te reflektirajući prsluci, sve u okviru projekata „Nacionalni projekt za sigurnost cestovnog prometa“ i „Poštujte naše znakove“.