Filip Grubor i Mario Pavlak novi članovi Spačve, Rene Mihaljević otišao u Varaždin 1930

Rukometaši Spačve već drugoga dana (n)ove godine zasukali su rukave pripremajući se za nastavak sezone u kojem silno žele popraviti dojam, ali prije svega i rezultat iz prvoga dijela u kojem su veći dio ”kašljucali”. Pogled na ljestvicu inicira smrknute poglede u taboru Narančastih, jer Spačva je posljednjeplasirani premijerligaš, sa samo tri osvojena boda. Ali – istini za volju – i s tri neodigrane utakmice, COVID-19 je totalno poremetio raspored igranja Paket24 Premijer lige.

Dobro smo radili u ovih dvadesetak dana, voljni moment nije bio upitan, ali smo zbog epidemioloških mjera koje su na snazi imali smo određenih problema u odigravanju provjernih utakmica. Triput smo ipak izišli na parket, dvaput smo bili bolji od Osijeka, jednom od Virovitice – kaže trener Josip Mečić.

Tijekom stanke zabilježeni su i neki kadrovski noviteti u vinkovačkoj svlačionici u kojoj više ne stanuje Rene Mihaljević, otišao je u Varaždin 1930. Umjesto njega za poziciju pivota u nastavku sezone konkurirat će Filip Grubor, 21-godišnjak pristigao iz Lavova iz Bačke Palanke, kluba s kojim Spačva već godinama njeguje izvrsnu suradnju. Prije Grubora u Vinkovce su iz (is)toga kluba stigli Marko Vignjević, Nikola Ćirović i Danilo Radović.

Stigao nam je i Mario Pavlak, srednji vanjski koji je dugo igrao u Izviđaču iz Ljubuškog, prošle sezone u Konjuhu iz Živinica, a povremeno i za reprezentaciju BiH. Došao je kao slobodan igrač, pola sezone nije igrao, ali polako hvata ritam i sigurno je da će nam podignuti razinu kvalitete – dodaje Mečić čija će momčad u subotu u Dubrovniku protiv istoimenog domaćina odigrati prvu od tri zaostale utakmice iz prvoga dijela.

Dubrovnik? Bilo bi lijepo reprizirati prošlosezonski uspjeh kada smo u dvorani Gospino polje porazili našeg domaćina. Idemo na pobjedu i u subotu, bez kalkulacija, otvorenoga garda – poručuje Mečić.

Nakon toga, točnije 30. siječnja, u Vinkovce stiže Poreč, a 3. veljače i Varaždin 1930.  Odigravanjem spomenutih utakmica Spačva će anulirati sve zaostatke iz prvoga dijela. Drugi dio počinje 6. veljače, Spačva je ponovno domaćin, stiže Gorica.

Otvara nam se fina perspektiva, štošta se može promijeniti uđemo li u kakvu pozitivnu seriju koju priželjkujemo i u koju vjerujemo. Možda se sve okrene nabolje. Ali, idemo korak po korak, u tom kontekstu Dubrovnik nam je strahovito važna kota, nadam se i istinska prekretnica.

Umjesto zaključka, malo o nastupu hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu?

Očekivano smo prošli u drugu rundu natjecanja kao pobjednici skupine C, ali neočekivano smo prenijeli samo tri boda. Onaj jedan izgubljen u 1. kolu protiv Japana je veliko upozorenje uoči drugoga kruga, nema laganih protivnika. Ipak, ne očekujem da Bahrein i Argentina mogu pokvariti računicu Danskoj i Hrvatskoj koje vidim u četvrtfinalu. Dokle možemo? Do borbe za medalju svakako. Svaka je uspjeh – zaključuje Josip Mečić.

Tek kao podsjetnik, Hrvatska ovoga četvrtka u Kairu igra prvu utakmicu drugoga kruga, protivnik je Bahrein. Dvoboj počinje u 18 sati po hrvatskom vremenu.