Filip Jazvić: Moguće je da ostanem u Vinkovcima, ali pod uvjetom da sljedeće sezone napadamo 1. ligu!

Filip Jazvić, uz Geralda Diyokea, najbolji je Cibalijin strijelac u sezoni na izmaku, ali i najbolji asistent. Iako ga je trener Petar Tomić najavio u početnoj postavi za sutrašnju utakmicu u Sinju, gdje će Cibalia protiv domaćeg Junaka okončati turbulentnu sezonu, prilično je izvjesno da će Jazvić ostati na učinku od sedam pogodaka i deset asistencija.

– Pojavila mi se bol u Ahilovoj tetivi, moram se još čuti s trenerom u vezi utakmice u Sinju, možda je bolje da ništa ne riskiramo. Utakmica je ionako prestižnog karaktera – poručio je Jazvić kojega je signal mobitela uhvatio u Kninu gdje živi obitelj hitronogog napadača.

Dakle, Jazvić je vrlo vjerojatno odigrao svoje za ovu sezonu. A je li odigrao svoje za Cibaliju?

– Ne znam, vidjet ćemo. Moramo sjesti i razgovarati, definirati neke stvari.

Financije, pretpostavljamo…?

– Pa čak to nije ni presudno. Važnije su mi ambicije.

Što Jazvića u tom smislu zanima?

– Isključivo napad na Prvu ligu.

Koja se i ovoga proljeća u jednom trenutku učinila dostižnom…

– Ambicije kluba nisu sezale toliko visoko. Iako, smatram kako imamo najbolju momčad u ligi.

Nisu valjda Jazvić i suigrači u ključnim trenucima dobili nalog za „povlačenje ručne”?!

– Ma ne, nitko nije rekao da igramo „laganini”, ali činjenica je da smo bili nedefinirani. Iako, na kraju možemo biti zadovoljni sezonom, sjetite se samo u kakvom smo kanalu bili prošle jeseni… Tada smo razmišljali samo o spašavanju žive glave. A onda smo se pojačali, prošli zajedničke pripreme, homogenizirali i postali prava momčad. Ponavljam, najbolja u ligi. Uostalom, Hrvatskom dragovoljcu smo u dvije utakmice zabili devet komada, a oni su postali prvaci.

Odnekud se pojavila priča da HD u svojim redovima želi upravo prvu Cibalijinu kopačku; ima li vatre ondje gdje je dima…?

– Čuo sam se s ljudima iz HD-a, čestitao im na ulasku u Prvu ligu, ali konkretnije od toga nismo išli.

Razgovor ništa ne košta…?

– Tako je. Isto se odnosi i za Cibaliju. Razgovarat ćemo. Prije toga nekoliko dana ću predahnuti od stresne sezone, a konačnu odluku donijet ću, vjerujem, do kraja sljedećeg tjedna – zaključuje Jazvić čiji ostanak u Vinkovcima, stekli smo takav dojam, nije nemoguća misija.

Zanima ga, dakle, prije svega zdrava sportska ambicija. Naravno, financijski aspekt nije zanemariv, ali – kako smo čuli – ni presudan. Uostalom, čini se kako je Cibalia danas definitivno stabiliziran klub. Najnoviji dokaz tome, nakon ishođenja prvoligaške licencije što podrazumijeva ispunjavanje strogih financijskih kriterija, jest i spoznaja da je nebeskoplava ekspedicija još u četvrtak otputovala prema makarskoj rivijeri gdje će dočekati sutrašnju utakmicu u Sinju čiji je početak zakazan u 17.30 sati. Ima se, može se…?

– Nije da živimo u izobilju, dapače. Niti se razbacujemo novcima, štedimo svaku kunu. Ali, na kraju jedne ipak uspješne sezone na inicijativu sportskog direktora Krešimira Tomića odlučili smo dečke počastiti s tih par dana Mediterana. Ponuda koju smo dobili je bila vrlo povoljna, odlučili smo dečke počastiti s malo mora i sunca. Zaslužili su – poručuje klupska predsjednica Dea Lasić.