Filip Jazvić nakon starta Matije Mišića: Bogu hvala što nisam spustio nogu, puknula bi kao staklo!

Cibalia je pobjedom (1:0, strijelac Diyoke) u generalnoj provjeri odigranoj jučer u Bijelom Brdu dobila toliko neophodnu komponentu samopouzdanja uoči nastavka prvenstva, no umalo je izgubila Filipa Jazvića. Matija Mišić, bivši igrač Cibalije, a danas veznjak BSK-a – koji po običaju ne štedi ni sebe, ni druge – žestoko je, preoštro, pa i grubo startao na Jazvića; izgledalo je grozno, srećom nije tako završilo po ponajboljeg Cibalijinog igrača…

Porezotina na gležnju gadno izgleda, ali nije ništa slomljeno. Bogu hvala što nisam spustio nogu na tlo, puknula bi kao staklo – kaže Jazvić uz napomenu da se Mišić još sinoć kod klupskog fizioterapeuta Gorana Krole spontano raspitivao o Jazvićevu stanju.

Poznajem Mišića od ranije, igrali smo jedno vrijeme zajedno u zaprešićkom Interu. Dobar je momak, srčan, borben, jučer doduše i malo preživčan. Pripreme su u završnoj fazi, nakupilo se umora, pa je onda i koncentracija u padu. Siguran sam da nije bilo namjere u njegovu startu, makar bi mi to bila tanka utjeha da me pogodio u stajnu nogu.

Rentgenska slika je uredna, porezotina će zacijeliti, a Jazvić će gotovo sigurno biti u stroju sljedeće subote na ovogodišnjoj premijeri protiv Dugopolja.

– Da, mislim da ću biti OK.

Kakva će Cibalia biti nadolazećih (tje)dana i mjeseci…?

– Ako je suditi po jučerašnjoj utakmici, ali i tome kako smo odradili pripreme, problema za nas ne bi trebalo biti. Dobro izgledamo, dobro trčimo, odgovorni smo u igri i pristupu… To je jedini pravi put, ne smijemo s njega skrenuti. I nećemo.

Jesenska dionica rezultatski nije bila uvjerljiva; 13. mjesto u konkurenciji 18 drugoligaša debelo je ispod Cibalijina renomea, za klub takvog formata takav plasman nije baš za pohvalu. Društvo iz Genscherove 10b ipak je malo nisko, prenisko. Jest da rezultatska kriza nije novijeg datuma, treslo i prošle sezone, ali… Nebesko-plave je tada spasio prekid prvenstva zbog epidemioloških razloga.

– Dokle možemo? Teško je to reći, ali sigurno vrijedimo više nego što kazuje pogled na ljestvicu. Strahovito je važno kako ćemo otvoriti polusezonu. Pobjeda na startu uvijek donese dodatni vjetar u leđa i učvrsti samopouzdanje. Kako god, po prirodi sam optimist, vjerujem da ćemo dobiti Dugopolje i napraviti rezultatski uzlet.

Nedostajat će Bajić, Šarić, a napose kapetan Baraban…?

– Sigurno da hoće, ali realnost je takva da oni više nisu s nama. Njima želim sve najbolje u novim sredinama.

Stigli su Laštro, Tia, Pavlak, Crnov, Bubnjar…

– Šteta što je Laštro propustio dio priprema zbog ozljede, nije ga bilo ni jučer u Bijelom Brdu. Svi dečki koji su ove zime došli radom, kvalitetom i zalaganjem potvrdili su kako zaslužuju Cibalijin dres i da nam mogu pomoći.

Završna Jazvićeva napomena:

– Idemo se fokusirati na Dugopolje, Vrijeme leti, brzo će subota, a iskreno da vam kažem, ne mogu je dočekati. Veliki sam optimist, uvjeren sam da ćemo u subotu suočiti goste s mnogim problemima i na kraju slaviti.

Filip Jazvić, inače, nakon Barabanova odlaska u Jarun promoviran je u klupskog dokapetana. Momčad će sljedeće subote u 14.30 sati prema centru povesti Tomislav Baltić, novi kapetan.

FOTO: db