Filip Jazvić opatijske Bijele zavio u crno!

Kada je Filip Jazvić preuzeo stvar u svoje noge, bilo je jasno da se Bijelima crno piše! Autor sjajnih pogodaka iz 24. i 27. minute goste iz Opatije osudio je na krah, a Cibaliju na – uspjeh (2:0). Tri boda sjela su na konto

Super važna pobjeda koja nam, eto, nije donijela pomak na ljestvici (Cibalia je ostala na 12. mjestu, op. a.), ali jest mnogo dobrih vibracija i veliko samopouzdanje za dalje – rekao je Jazvić čije vrline u najmanju ruku tinjaju i kada nije u formi.

U nedjelju protiv Opatije, međutim, bio je nezaustavljiv, raznovrstan, opasan i konkretan. Nezgodan za čuvare i suparnike. Strelovito brz i super precizan!

Svi smo bili smo dobri, kompaktni, taktički disciplinirani. Kad je tako, onda uvijek iskoči neki pojedinac. Ovom zgodom to sam bio ja, prethodno protiv Kustošije Perić-Komšić, nemam ništa protiv da u ulozi dvostrukog strijelca sljedeće subote protiv Dinama II gledamo Miljanića – dodaje Jazvić.

Akcija za prvi gol Cibalije protiv Opatije, FOTO: db

Opatija nije imala čak ni simbolične šanse za tzv. častan poraz, iako se iz gostujućeg tabora nakon utakmice moglo čuti kako je Pečarić ”ono” morao ”okrečiti”. Pojašnjenja radi, Pečarić je zagrebački sudac koji je arbitrirao u jučerašnjem dvoboju, ”ono” se odnosi na Laštrino igranje rukom u vlastitom kaznenom prostoru u 51. minuti, a ”kreč” je, za manje upućene, kazneni udarac…

Dinamo II? Gledao sam ih protiv Rudeša, dobra su ekipa, prepuna talenta. No, s njima nikad ne znaš, ne samo zbog mladosti, neiskustva i pripadajućih oscilacija, nego i stoga što je uvijek neizvjesno tko će se od igrača iz prve Dinamove momčadi kojom prilikom spustiti u drugu momčad. Kako god, nemamo razloga za strah. U dobroj smo formi, u Zagreb putujemo kompletiranih redova i naglašeno optimistični – zaključuje Jazvić.

Podsjećamo, špil trenera Petra Tomića bit će jači za najmanje tri aduta; Perić-Komšić, Diyoke i Tia odradili su kaznu žutih, tj. crvenog kartona. Ostaje za vidjeti hoće li se do subote i Maksimira uspjeti oporaviti Ciprić, Jajalo i Stanić.