Filip Jazvić: Uvijek sam spreman na kritiku, ako imaš savjesti i sam znaš kad si loš!

Kad je Filip Jazvić pravi, onda za Cibaliju nema zime. A ima bodova. Tako je bilo jučer protiv Croatije koja u pokraj Bosuta nije imala ni simbolične šanse za prolaz. Završilo je 3:0, rutinski, glatko…

– Dobro je bilo, čak i vrlo dobro, a na trenutke i odlično. Ovaj put strpljenje nas nije izdalo, gradili smo pobjednički mozaik kockicu po kockicu i na kraju nije moglo drugačije završiti. Oni su, doduše, bili malo oslabljeni, ali nije to presudilo. S pristupom kakvog smo jučer imali Zmijavčani bi sasvim sigurno pali i da su doputovali kompletni – kaže Jazvić, asistent za Miljanićevih 1:0 te strijelac za konačnih 3:0.

– Zadovoljan sam, napokon mi se otvorilo i po pitanju realizacije, iako sam prije postignutog pogotka promašio jednu mnogo izgledniju šansu.

Pogodak za 3:0 postignut s ruba šesnaesterca nakon solo prodora bio je pravo malo remek-djelo, višnja na šlag sjajne igre, Jazvićeve i Cibalijine!

– Fino sam ju pogodio, baš je fino sjela, pomogla je malo i vratnica…

Je li pomogla i „drugarska kritika” Ultrasa upućena nakon prethodne utakmice protiv Rudeša koji je iz Vinkovaca tjedan dana ranije odnio sve uz nezapamćeno blijedu izvedbu Nebeskoplavih?

– Iskreno, protiv Rudeša smo baš podbacili kao možda nikad dosad. Dovoljno smo samokritični, znali smo i sami da u toj utakmici pristup nije bio dobar. Imali smo zdravi razgovor u svlačionici iz kojeg se izrodio ovakav angažman prikazan protiv Croatije. Uvijek je sve do pristupa. Navijači? Govorim u svoje ime, uvijek sam spreman i na kritiku, i na pohvalu. Naravno, nikome nije drago čuti kritiku, ali ako imaš savjesti, onda i sam znaš kad si bio loš. Uglavnom, protiv Rudeša totalni podbačaj.

Do kraja sezone preostalo je još pet kola, Cibalia ne može „ni gore, ni dolje”…

– Nastojat ćemo tih pet utakmica potrošiti najbolje što možemo, skupiti što više bodova i mirno privesti sezonu kraju. A onda ćemo vidjeti što i kako dalje – zaključuje Jazvić sa sedam pogodaka uz Geralda Diyokea najbolji Cibalijin strijelac, a s osam asistencija najbolji klupski dodavač ove sezone.