Bivši Cibalijin igrač Filip Uremović potpisao za Sheffield United!

Ivan Bošnjak i Filip Uremović

Bivši igrač Cibalije i povremeni reprezentativac Hrvatske Filip Uremović prošloga je tjedna iskoristio mogućnost koju je FIFA pružila nogometašima i suspendirao je ugovor s ruskim Rubinom, čiji je član bio od 2018. godine, a danas je potpisao ugovor do kraja sezone za Sheffield United.

Sheffield United je član Championshipa (2. razred engleskog nogometa), nakon 39 odigranih kola zauzima 5. mjesto na ljestvici. Cibalia nažalost neće osjetiti nikakav financijski benefit utemeljen na mehanizmu tzv. Solidarnog doprinosa, jer je riječ o posudbi, a ne o transferu (u tom slučaju Cibalia bi imala pravo na 2% od njegove ukupne vrijednosti).

– Da, riječ je o posudbi do 30. lipnja. Inače, otkako je Filip suspendirao ugovor s Rubinom na stolu je imao mnogo opcija, a na kraju je izabrao Sheffield United. Još ne znamo kada će imati pravo nastupa, procedura je u toku i to po žurnom postupku. Nakon 30. lipnja Uremović automatizmom postaje ponovno igrač Rubina s kojim ima ugovor do ljeta 2024. godine, no sada je naravno potpuno neuputno prognozirati daljnji razvoj situacije – informirao je Ivan Bošnjak, Uremovićev zastupnik.