Filmoljupci, pravac Vukovar! Ogrestin „Plavi cvijet” u srijedu otvara 15. VFF

Ove srijede, 25. kolovoza, započinje 15. izdanje Vukovar film festivala koje donosi 41 filmsku projekciju na četiri vukovarske lokacije; terasa Agencije za vodne putove, perivoj Dvorca Eltz, CineStar Vukovar te Hrvatski dom Vukovar. Napomena; ulaz za projekcije filmova na terasi Agencije za vodne putove i na perivoju dvorca Eltz naplaćuje se 15 kuna, dok je za projekcije u CineStaru i Hrvatskom domu besplatan.

Festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program, koji ove godine uključuje Dunavsku scenarističku radionicu, Radionicu jednominutnog filma u jednom kadru, Filmsku radionicu „Od ideje do realizacije“, a prije samog otvorenja, 24. kolovoza upriličit će se Vukovarsko zagrijavanje projekcijama filmova „Još jedna runda“ te „Minari“ koji će se prikazivati od 21.00 sat na terasi Agencije za vodne putove te u perivoju Dvorca Eltz.

Festival u srijedu, 25. kolovoza, u 21.00 sat otvara 85-minutni hrvatski film „Plavi cvijet“ redatelja Zrinka Ogreste koji je pobjednik nedavno održanog filmskog festivala u Puli.