FINA donirala 60 tableta učenicima Ekonomske škole u Vukovaru

Ekonomsku školu u Vukovaru danas je posjetio predsjednik uprave FINA-e Dražen Čović koji je tom prigodom ravnateljici škole Jeleni Vinaj vrijednu donaciju od 60 tableta za učenike koji će upisati 1. razred Ekonomske škole Vukovar, a sve u cilju poboljšanja kvalitete nastavnog procesa.

– Zahvaljujem gospodinu Čoviću na ovoj vrijednoj donaciji koja nam puno znači jer je protekle dvije godine bilo zahtjevno raditi u vrijeme pandemije, kada smo imali razne oblike nastave, a naglasila bih i kako svi učenici nemaju iste tehničke mogućnosti. Ekonomska škola je otvorena i uvijek na prvo mjesto stavlja svog učenika. Ovi tableti biti će namijenjeni učenicima koji upišu našu školu i svaki učenik će dobiti tablet na korištenje. Nismo birali učenike pojedinačno već smo obuhvatili cijelu generaciju učenika koja će se upisati – rekla je ravnateljica Jelena Vinaj uz napomenu da će u sljedeću školsku godinu biti upisani učenici u tri smjera; ekonomist, komercijalist i upravni referent, po tri razredna odjela u nastavi na hrvatskom jeziku, a tri odjela na srpskom jeziku.

– S obzirom na to da FINA surađuje s akademskom zajednicom, odnosno sa sustavom školstva, danas smo donirali tablete Ekonomskoj školi u Vukovaru. Tableti su namijenjeni za svakog učenika koji će upisati ovu školu. Kako smo „plastic free“ firma, donirali smo i jednu ekološku vrećicu u kojoj je majica za tjelesni odgoj u FINA-inim bojama te rokovnik kao i tablet koji će moći koristiti tijekom cijelog školovanja. Ujedno moram reći kako sam i ja bio učenik ove škole, a ovom donacijom želimo ohrabriti učenike kako usvojenim znanjem u ovoj školi mogu napraviti uspješnu karijeru. Predsjednik sam ustanove koja ima 3.000 zaposlenih, ima milijardu kuna konsolidiranih prihoda, a kao jedna tehnološka firma otvaramo razvojne centre i razvijamo intenzivnu suradnju s akademskom zajednicom. Imamo veliki program stipendija kojima pomažemo studente, te smo i nedavno otvorili Razvojni centar u Vukovaru, a iste imamo i u Virovitici, Osijeku, Koprivnici, Zaboku, Splitu te u drugim gradovima – napomenuo je ovom prigodom Dražen Čović, predsjednik Uprave FINA-e.