FIND ME 2023 Osijek trči 1.535 km za nestalu djecu! Za svako dijete po kilometar…

PR fotke – 15

Ako nemate ideju kako provesti prvu listopadnu nedjelju, dobru ideju donosi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka. Naime, 1. listopada na lijevoj obali Drave s početkom u 10.30 sati, ova organizacija organizira utrku za nestalu djecu iz cijele Hrvatske pod nazivom Find me 2023 s ciljem dizanja svijesti o prevenciji nestanka djece.

Uz podršku organizacije Missing Children Europe organizator poziva sve zainteresirane da im se trčanjem, hodanjem ili joggingom pridruže na trasi Skate park – ZOO – Skate park – i to bez obzira na kondiciju, dob ili prethodno iskustvo trčanja – te da zajedno svakim korakom prikupe 1.535 kilometara na zadanoj trasi. Sudjelovanje je u potpunosti besplatno!

– Sa svim sudionicima želimo prikupiti 1.535 kilometara, simbolizirajući broj nestale djece u Hrvatskoj tijekom 2022. godine. To su djeca koja su se udaljila od svojih obiteljskih domova ili pobjegla iz ustanova. Svaki naš korak naprijed je korak prema njihovoj sigurnosti i povratku kući – pojašnjavaju iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu koji naglašava da utrka nije natjecateljskog karaktera, nema prvog mjesta, niti pehara.

Djelujući kao Nacionalni pozivni centar za nestalu djecu putem harmoniziranog broja 116 000, Centar pruža podršku djeci, roditeljima i skrbnicima u situacijama kada dijete nestane, bježi od kuće ili institucije, kada drugi roditelj odvede dijete u stranu državu, kada je dijete u migraciji bez zakonskog zastupnika ili je žrtva trgovine ljudima. Stručnjaci Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u takvim situacijama putem navedene linije pružaju podršku i korisne informacije kako bi se dijete pronašlo i vratilo na sigurno.

Inače, očekuje se preko 500 sudionika, a za prvih 300 koji stignu na cilj organizatori su osigurali darove iznenađenja.

Želimo zahvaliti svima koji će nam se pridružiti u nedjelju na lijevoj obali Drave u skupljanju 1.535 kilometara za nestalu djecu. Nestrpljivi smo krenuti sa start linije sa svima vama i zato – hvala! – uzbuđeno poručuju iz organizacijskih redova.