Fokus Davora Nađija i Republika Damira Vanđelića izlaze s listom u V. izbornoj jedinici!

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi i predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić, IZVOR: Stranka Republika

Stranke Fokus i Republika izlaze zajedno na parlamentarne izbore i računaju na glasove svih onih kojima se gade privatni obračuni i političko nasilje kojemu je Hrvatska izložena. Upravo je sadašnji trenutak odraz političke kaljuže iz koje se nikada nećemo izvući ako i dalje biramo jedne te iste opcije. Od šala i pošalica, sukoba i obračuna ostat će samo spaljena zemlja. Od toga se ne može živjeti – istaknuli su prilikom predstavljanja zajedničkog nastupa na parlamentarnim izborima predsjednik stranke Fokus Davor Nađi i predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić koji će, sukladno potpisanom sporazumu o suradnji, biti zajednički kandidat za premijera.

Na lokalnoj razini u gradovima kojima upravlja stranka Fokus, kao i bogato iskustvo u privatnom sektoru Damira Vanđelića i njegovog tima, ovu koaliciju čini idealnim spojem koji domaćoj političkoj sceni pruža opciju koja želi i zna upravljati na dobrobit svih građana. Primjeri razvijene i uspješne sredine koje Fokus vodi lokalno poput Samobora, Svete Nedelje, Svetog Ivana Zeline, Dugog Sela, Pirovca ili Križa mogu se preslikati na cijelu zemlju, a članovi koalicije tvrde da će uložiti sve svoje snage i znanje da bi pozitivne promjene iz lokalnih, iskoristili za promjene na nacionalnoj razini. U tom smislu zalagat će se za manje poreze, veće plaće, smanjivanje državne regulacije, transparentnost i jačanje institucija, a imat će i niz konkretnih reformi kao što je naprimjer vaučerizacija zdravstvenog sustava kako bi zdravstvo postalo brže dostupno svima.

“Ne zanimaju nas prepucavanja i svađe, niti sukob dva velika ega predsjednika i premijera. Želimo trajne promjene, a vidimo na terenu da to žele i građani. Gospodin Vanđelić je već dokazao da zna voditi velike sustave i ima iskustvo u realnom sektoru baš kao i kandidati stranke Fokus čiji su gradovi među najboljima u Hrvatskoj, izjavio je Davor Nađi nadodavši da je Fokus uvijek dosad bio dosljedan svojim stavovima te da su isticali da nije dovoljno samo maknuti HDZ s vlasti već imati konkretan plan i program kako dalje.

Na istom tragu je i program Republike pod vodstvom Damira Vanđelića, koji je također pokazao da mu nije problem odstupiti s moćne pozicije radi uvjerenja. Poznati menadžer i poduzetnik te sudionik Domovinskog rata, koji je u stranci okupio poštene, stručne i kvalitetne ljude koji su se dokazali u svojim sektorima, objasnio je zašto vjeruje u koaliciju s Fokusom i koje su im dodirne programske točke.

– Vjerujem da smo svi umorni od nerada, korupcije, klijentelizma, praznih obećanja i prepucavanja kojima svakodnevno svjedočimo, upravo je to razlog zbog kojeg smo moj tim i ja odlučili ući u politiku i pokušati promijeniti sliku Hrvatske. Siguran sam da zajedno s ljudima iz Fokusa možemo napraviti promjenu koja je Hrvatskoj potrebna, podići standard naših građana i maknuti Hrvatsku s dna svih europskih ljestvica. Hrvatska i njeni građani zaslužuju više i, udruženi, mi to možemo i želimo ostvariti, i zato pozivam sve građane da izađu na izbore te nam daju svoje glasove“, istaknuo je predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić.