„Forma” – multimedijalna izložba multitalentirane Mirjane Pjevac do 10. listopada u Galeriji Slavko Kopač

Forma”, naziv je izložbe vinkovačke grafičarke, fotografkinje i keramičarke Mirjane Pjevac otvorene u Galeriji Slavko Kopač. Riječ je o izložbi kojom ova mlada umjetnica predstavlja radove koji do sada nisu bili izlagani u Vinkovcima, kao i radove stvorene samo za ovu izložbu multimedijalnog predznaka.

– Izložba je multimedijalna jer sadrži radove u grafici, crtežu i keramici. Radovi u grafici nastali su tehnikom mekog voska, radovi u keramici su isključivo čiste i sirove forme, znači bez glazure, baš zbog toga što je cijela izložba zapravo potaknuta time da se sve temelji na prirodnosti s idejom da prostor u kojem se nalazimo doživljavamo što prirodnije, taktilno. Kroz apstraktne forme pokušala sam dokazati kako je ovaj svijet zapravo vrlo jednostavan u svoj kompliciranosti koja nas okružuje. Nadam se kako će se posjetiteljima svidjeti ono što vide i kako će dopustiti da im izložba nešto kaže – rekla je Mirjana Pjevac čiju „Formu” sačinjava 12 keramičkih skulptura, grafike i crteži na tkaninama.

Uzgred, keramika je nešto s čime se Mirjana Pjevac počela intenzivnije baviti u posljednje vrijeme. I dobro da jest, sjajno joj ide. Inače, ova izložba dio je već tradicionalnog programa izlaganja vinkovačkih umjetnika za Vinkovačke jeseni, realizira se u suradnji s Ogrankom Matice Hrvatske u Vinkovcima, a bit će postavljena do 10. listopada.