Francuska bolja od Hrvatske, naše u nedjelju za broncu protiv Danske

Hrvatske će rukometašice u nedjelju igrati za broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj. Francuskinje, inače braniteljice naslova, u polufinalnom srazu bile su prejake za odabranice izbornika Nenada Šoštarića. Krajnjih 30:19 zorno ocrtava zbivanja na parketu u Herningu.

Sve je, zapravo, bilo riješeno već u prvom poluvremenu u kojem su  naše rukometašice iskazivale veliku nesigurnost u realizaciji. U tom razdoblju igre postigle su svega pet pogodaka i na odmor uoči promjene strana otišle su s dvoznamenkastim zaostatkom (5:15). Francuskinje su u drugom poluvremenu rutinski (sa)čuvale stečenu prednost, štoviše minimalno su je i povećale na konačnih +11, ponovimo još jednom Francuska 30, Hrvatska 19.

 – Da, izgubili smo praktički u prvom poluvremenu, zabili smo samo pet golova, promašili puno zicera i to je ono ključno. Francuskinje su znale s kim imaju posla i pripremile su se za naše detalje i sitnice. Moramo biti svjesni da u nedjelju igramo za medalju, a to se nikad dosad nije dogodilo u povijesti hrvatskog ženskog rukometa. Dakle, treba stati na loptu i reći da smo došli u društvo velikana gdje nas nisu očekivali, i da moramo proći školarinu, ali istovremeno biti svjesni da sa svakim od njih možemo igrati. Napravili smo velike stvari. Želimo da naš zadnji dojam u nedjelju bude lijep i da svi znaju da smo zaista nešto napravili – rekao je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

 Hrvatska će u nedjelju za broncu igrati protiv domaćina, Danske. Bolje od Dankinja u polufinalu bile su Norvežanke (27:24) koje će tako u nedjeljnom finalu imati prigodu detronizirati Francusku.

FOTO: Hrvatski rukometni savez