GALERIJA Sezona iz snova RK Ivana: Kontinuirani uspon i izvrsnost u natjecanjima

FOTO: RK Ivan Mikanovci

U sezoni 2023./2024., RK Ivan Mikanovci, istaknuti rukometni klub po rezultatima mlađih dobnih kategorija u Hrvatskoj, nastavlja svoj izvanredan niz uspjeha, dokazavši svoj status kao jedna od vodećih rukometnih škola u Hrvatskoj. Uz besprijekornu organizaciju i stručno vođenje, klub je prije 4. godine uspješno implementirao inovativni skandinavski program razvoja djece i mladih, nazvan “Malo mjesto za veliki rukomet”, uz podršku Ministarstva turizma i sporta.

Inovativni program usmjeren je na „individualni pristup“ svakom sportašu a uključuje edukativno-zabavne provedbene radionice od strane vanjskih stručnjaka. Iako rezultati i uspjesi programa nisu prioritet, RK Ivan Mikanovci se može pohvaliti izabranim pomoćnikom selektora mlade reprezentacije hrvatske kao i igračima koji su članovi mlade kadetske reprezentacije.

RK Ivan Mikanovci sudjeluje u pet natjecateljskih kategorija službenih liga Hrvatskog rukometnog saveza, te u ligi mini rukometa na razini županijskog rukometnog saveza, pružajući priliku mladim sportašima da se razvijaju i natječu na najvišim razinama natjecanja.

Kategorija seniora, svoju je premijeru imala prošle sezone kada je kao najmlađa ekipa 3. HRL izborila promociju u 2. HRL. Iako je osnovni cilj 2. HRL bio omogućiti razvoj mladih igrača i ostanak u istom rangu natjecanja, ekipa trenutno čvrsto stoji na sredini tablici i samo je 6 bodova udaljena od lidera prvenstva. U 2. dijelu sezone, seniori su upisali pobjedu protiv RK Brod te u gostima protiv iskusnog protivnika HRK Borovo – velikim preokretom u završnici utakmice.

U17 kategorija, sastavljena pretežito od igrača iz mlađih dobnih kategorija, pokazuje izvanredan napredak i trenutno se nalazi na visokom trećem mjestu tablice uz 11 pobjeda i 2 poraza, aktivno konkurirajući za mjesto na završnici prvenstva Hrvatske.

U15 kategorija, najuspješnija u Slavoniji i jedna od najboljih u Hrvatskoj, kontinuirano bilježi izvanredne rezultate i već četiri godine nema prvenstveni poraz, suvereni je lider tablice s nevjerojatne 22 pobjede u 22 utakmice. Valja napomenuti kako kategorija već 4 godine nema niti jedan prvenstveni poraz.

Kategorija U13, aktualni državni prvak Hrvatske, odličnim igrama izborila je nastup u ligi za prvaka te je sa 7 pobjeda i 2 poraza lider tablice i jedan od najvećih kandidata za sudjelovanje na završnici prvenstva Hrvatske.

U11 kategorija, koja je ove sezone debitirala u velikom rukometu, pokazala je izvanredan potencijal te se trenutno nalazi na drugom mjestu tablice, dokazavši svoju konkurentnost i perspektivnost. Jedan je najozbiljnijih kandidata za nastup na završnici prvenstva Hrvatske.

Kategorije mini rukometa, organiziraju se uz posredovanje županijskog saveza nekoliko puta u sezoni. Iako dobri rezultati ne izostaju, glavni cilj stavljen je na uključivanje djece i mladih iz ruralnih sredina kako bi im se omogućio ravnomjerno sudjelovanje u sportu i rukometu općenito.

Zasluge za izvanredne rezultate kluba idu odlično vođenoj upravi kluba te trenerskom timu koji je sastavljen od stručnjaka : Damir Jarić, Danijel Naletilić, Boris Lubar, Ivan Šunda, trener vratara Kristijan Tokić te kondicijski trener Antonio Jozipović, koji kontinuirano rade na razvoju mladih rukometaša te njihovoj pripremi i usavršavanju. RK Ivan Mikanovci nastavlja pokazivati izvrsnost i predanost prema rukometu, te je primjer kontinuiranog uspona i uspjeha u hrvatskom rukometu.