Gasi se omiljena aplikacija s početka tisućljeća!

Krajem prošlog i početkom ovog tisućljeća, u vremenu kada je Internet bio u povojima, kada su mobiteli u masovnom korištenju tek kucali na vrata, a pametnih telefona nije bilo niti na vidiku, jedan je računalni program bio apsolutni hit. Jednostavno, riječ je o kombinaciji Facebooka, Vibera, WhatsAppa te je kako takav bio neizostavan na svakom računalu jer je omogućavao komunikaciju u stvarnom vremenu, upoznavanje s apsolutnim strancima, potragu za davno izgubljenim prijateljima, razmjenu slika i ostalih datoteka. Jednostavno, nešto neviđeno do tada.

Riječ je naravno o legendarnom ICQ-u, koji će prema pisanju 24sata uskoro biti – ugašen i to za manje od mjesec dana, odnosno 26. lipnja ove godine. Ovaj program razvila je 1996. godine izraelska tvrtka Mirabilis, a vrhunac popularnost bio je 2001. godine kada je ICQ imao više od 100 milijuna otvorenih korisničkih računa.

Otprilike s pojavom Skypea, a potom i razvojem Facebooka pa u konačnici i pametnih telefona, ICQ je počeo gubiti na značaju koji nisu uspjele osvježiti ni brojne promjene vlasništva te je odlukom aktualnih ruskih vlasnika ova aplikacija odbila kartu u jednom smjeru…