GASTRO SHOW Vinkovci brendirani kao destinacija gastronomskog predznaka

Gastro-edukacijski centar Šokački stan bio je domaćin dvodnevnog Gastro showa održanog u okviru projekta PannEx Reload, a koji predstavlja još jedan značajan korak u brendiranju Vinkovaca kao primamljive turističke destinacije s jedinstvenim gastronomskim predznakom.
Glavna tema stručnih konferencija na kojima su sudjelovali i vinkovački srednjoškolci je održivi turizam, dok su najzanimljivije rasprave vezane uz važnost autentične gastronomije te uz izazove u turističkom sektoru koji se prije svega odnose na povezivanje ugostiteljskih objekata i hotela s domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, što je vrlo važno upravo za naše područje.
 
Uglavnom, u protekla dva dana na Šokačkom stanu bilo je slasnih zalogaja, tamburice, dobrog društva i jednako takve energije. Uz dva intrigantna predavanja i jednu panel raspravu. Sjajno organiziran događaj koji je doista Vinkovcima donio dimenziju više. Inače, podsjetimo i na to, PannEx Reload projektu prethodio je Panonnia Gourmet projekt koji je uvršten među osam najboljih primjera održive gastronomije prema izboru Europske komisije.