Generacija 64/65. OŠ Zrinskih Nuštar opet na okupu

FOTO: Tomislav Jonjić
Pod sloganom „Za dobra stara vremena” ponovno se, nakon pet godina, kada je održan prvi susret, okupila generacija 1964/65. i to na proslavi 45. godišnjice od završetka Osnovne škole Zrinskih NuštarJedinstven je to događaj u našoj županiji, u organizaciji „Zlatne generacije 64./65.”, kako su se (samo)prozvali za ovo okupljanje.
Prije samog okupljanja delegacija bivših učenika je zapalila svijeće ispred križa na groblju u Nuštru za sve svoje školske prijatelje iz generacije i učitelje koji nisu više među nama. Susret je bio ispunjen brojnim emocijama, a posebno dirljivi trenuci bili su kad su ponovno vidjeli svoje učitelje od kojih neki imaju i 85 godina, a koji su svojom nazočnošću uveličali ovaj događaj.
Učenici su nakon dobrodošlice „dežurnog “ učenika i domjenka pod okrilju škole, gdje su se okupili, opet u velikom broju, pozdravili svoje drage učitelje Jošku Muškića, koji im je predavao tjelesni, učiteljicu domaćinstva Evicu Velić, učitelja glazbenog Miljenka Molnara te posebnu gošću Dobrilu Ereš, koja za vrijeme njihova školovanja nije bila u školi, no kasnije je puna tri desetljeća bila školska ravnateljica koja ih je nadahnutim govorom ovom zgodom sve srdačno pozdravila.
I učitelji su se obratili svojim bivšim učenicima i pozdravili ih emotivnim govorima te se zajedno prisjetili onih divnih dana kada su bili bitan dio njihova života, kad su ih poučavali i brinuli se o njima, a danas im učenici „zlatne generacije” ovim susretom iskazuju neizmjernu zahvalnost za sve što su učinili za njih u tim najvažnijim godinama odrastanja.
Generacija je u školi provela tri zanimljiva sata u školi koja je za ovu prigodu bila posebno uređena. Izložba fotografija iz razdoblja školovanja potaknula je i oživjela sjećanja iz djetinjstva, kao i zgode i nezgode svih sudionika ovog skupa.
Po izlasku iz škole druženje je nastavljeno u jednom vinkovačkom restoranu u kojem su se do dugo u noć ispreplitali smijeh, šale, ples i beskrajne priče u kojima su ispričane mnoge dugo čuvane tajne koje su sve prisutne još više povezale neraskidivom vezom. A na kraju oproštaj, zagrljaj i obećanje; generacijo, vidimo se opet!