Generalka povišenih tenzija; Cibalia bolja od BSK-a (1:0), Jazvić ozlijeđen, trener Tomić isključen, crveni karton i Bajiću!

Nogometaši Cibalije danas su u Bijelom Brdu protiv domaćeg BSK-a imali generalnu provjeru za nastavak sezone Druge HNL. Bio je ovo već treći provjerni ogled dvaju slavonskih drugoligaša (sva tri odigrana su u Bijelom Brdu); u prvom je Cibalia bila uspješnija (2:1), drugi je završen bez pobjednika, ali i pogodaka (0:0), a u današnjem za domaće Žuto-plave nije bila ”treća sreća”; Cibalia je opet minimalno slavila, za pobjedonosnih 1:0 i dobru atmosferu uoči ”drugog poluvremena” aktualne sezone zabio je Diyoke.

Trener Petar Tomić od prve minute na teren je poslao sljedeću jedanaestoricu, razvrstanu u sustav 4-2-3-1: ĐakovićIšasegi, Oršolić, Karabatić, CiprićBaltić, DiyokeGalić, Jajalo, JazvićPerić-Komšić. Je li to momčad za ovogodišnju premijeru protiv Dugopolja, sljedeće subote pokraj Bosuta?

Možda i ne, ovisi o tome koliko je ozbiljna ozljeda Filipa Jazvića koji je morao napustiti igru nakon ružnog starta Matije Mišića koji je uzburkao strasti do te mjere da je osječki sudac Vuković s klupe odstranio šefa vinkovačke struke Tomića koji je burno reagirao u spomenutoj situaciji. Kraj nervozne utakmice na terenu nije dočekao ni domaći ofenzivac Mate Bajić koji je u 85. zbog nesportskog ponašanja zaradio crveni karton, pa je morao na prijevremeno tuširanje.

Cibalia je ostavila vrlo dobar dojam u Bijelom Brdu. Bila je dominantniji suparnik, imala je posjed, čvrstu obranu, a i za taj pogodak Diyokea učinkovitiji napad. Čini se da je i energetski sve OK, fond trčanja bio je primjeren i – ako nije u pitanju optička varka – Tomićeva momčad spremna je za iskušenja koja nosi nastavak sezone u kojem neće biti nekih važnih aktera iz prošlojesenskog kadra. Kapetan Ivan Baraban otišao je u Jarun, već spomenuti Bajić završio je baš u BSK-u, a i Rene Šarić definirao je svoj status; prešao je u Rudeš, Cibalia je zauzvrat, kao obeštećenje, dobila tri aluminijska okvira za gol…

FOTO: Ilustracija