GENIJALNOST I JEDNOSTAVNOST Vinkovačka Knjižnica malim stvarima budi veliku pažnju korisnika

IZVOR: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci

Genijalna rješenja kojima se promoviraju aktivnosti na društvenim mrežama ovih dana stižu nam iz vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice. Upravo jedno takvo danas je osvanulo kroz najavu obilježavanja 215. obljetnice rođenja velikog Edgara Allana Poea koji je rođen na današnji dan.

U čast ovog velikog američkog književnika, Odjel književnosti „zamračen“ je u Poeovu stilu, a ova simpatična rođendanska mini izložba bit će dostupna do 26. siječnja.

 

Na jednakom tragu obilježena je i nedavna smrt pjesnika Lava Rubinštejna, velikog zagovaratelja mira i protivnika represije. Njemu u čast, na istom Odjelu, onom književnosti, postavljen je mali hommage.

Sve ove sitnice zapravo predstavljaju moderne trendove koje vinkovačka Knjižnica fantastično prepoznaje i prati, a uz kombinaciju s novom zgradom, brojke koje ova ustanova ostvaruje nisu posljedica sreće, već mukotrpnog rada.

Naime, u razdoblju od 4 mjeseca rada nove knjižnice, ovu ustanovu pohodilo 63.856 posjetitelja, dok je u razdoblju od godine dana staru knjižnicu pohodilo 63.879.