Genscherova djelomično (ne)prohodna, na pomolu rješenje problema gubitaka u vodoopskrbi

U Ulici Hansa Dietricha Genschera u Vinkovcima, na dijelu od kružnog toka do raskrižja ulica Dragutina Žanića Karle i Josipa Lovretića, jutros su započeli radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda. Radovi se izvode u završnoj fazi projekta „Smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Vinkovaca“ koji je izuzetno važan za Vinkovce jer se njime rješava problem gubitaka u sustavu i veliki broj kvarova na mreži.

Vrijednost projekta je 3,17 milijuna eura (23,9 milijuna kuna). Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija cjevovoda u duljini 9,3 km, sanacija mjesta curenja, ugradnja rubnih zasuna te uspostava DMA zona te nabava opreme.

Do 1. veljače 2020. godine projekt je sufinanciran od strane Hrvatskih voda i Grada Vinkovaca, a nakon toga projekt se sufinancira sredstvima EU, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda i Grada Vinkovaca. Ukupno sufinanciranje iz tih sredstava iznosi dodatnih 2,5 milijuna eura (18,7 milijuna kuna), a 80 posto financira se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Privremena regulacija prometa bit će na snazi do 30. listopada, a vozači i ostali sudionicu u prometu mole se za oprez i razumijevanje te poštivanje privremene prometne regulacije.