GLASAJTE Jutarnji list bira najbolju hrvatsku građevinu u 2023.; u konkurenciji i vinkovačka Knjižnica!

IZVOR: Grad Vinkovci

Jutarnji list i njihovo specijalizirano izdanje za građevinu i arhitekturu „Dom&Dizajn” pokrenuli su Izbor najbolje građevine u Hrvatskoj u 2023. godini. U konkurenciju izbora stavljeno je 19 objekata, odnosno projekata „većih i manjih mjerila, raznih namjena i sadržaja koji su izgrađeni u 2023. godini.

U ovoj impresivnoj konkurenciji našla se i nova zgrada Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, a autori izbora predstavili su je na sljedeći način:

Nakon gotovo pune 32 godine Vinkovci su ponovno dobili Gradsku knjižnicu i čitaonicu. Toliko je, naime, vremena prošlo otkako je u rujnu 1991. u Domovinskom ratu nastradala dotadašnja zgrada i sjedište knjižnice, koja je sa svom svojom knjižničnom građom u potpunosti izgorjela. Centar kulture, multimedije i cjeloživotnog učenja u Slavoniji sagrađena je na istom mjestu, a projektirao ju je Marko Milidrag koji je za projekt dobio i godišnju nagradu struke Hrvatskog saveza građevinskih inženjera. Vrijednost investicije je 7,3 milijuna eura, stoji u objavi Jutarnjeg lista.

Ukoliko se slažete s mišljenjem kako vinkovačka Knjižnica treba ponijeti titulu najboljeg arhitektonskog ostvarenja u ovoj godini, možete doprinijeti svojim glasom na ovom LINKU.