GLEDAJTE NA VINKULJI Pioniri i kadeti Cibalije danas igraju finale za ulazak u HNL!

Slavlje pionira i kadeta Cibalije nakon što seu prošlu nedjelju izborili finale, FOTO: čitatelj

Ako vam jučer nije prisjeo nogomet, onda su za vas idealne današnje dvije utakmice koje će kao melem na ranu doći svim nogometnim sladokuscima! Naime, kadeti i pioniri Cibalije danas igraju možda najvažnije utakmice u svojim dosadašnjim mladim karijerama.

Tako, nakon duge i naporne sezone u kojoj su kadeti osvojili drugo mjesto u Nogometnom središtu Istok iza ulaznih kadeta Osijeka, a pioniri suvereno osvojili ovo natjecanje (ali im još nisu uručeni zasluženi pehar i medalje!) te su u polufinalu završnice za popunu Prve nogometne lige kumulativno prošli Neretvu iz Metkovića, slijedi dvoboj istine sa zagrebačkom Kustošijom!

Prije tjedan dana kadeti su, pod vodstvom trenera Andreja Kerića, odigrali 1:1 s Neretvom uz fantastičan pogodak s tridesetak metara Luke Slavića. Za prolaz u finale, nakon takvog ishoda, Cibaliji je bila potrebna pobjeda pionira ili prolaz kroz lutriju jedanaesteraca. Ipak, momčad je pod vodstvom trenera Tomislava Čuljka slavila s velikih 4:0, a strijelci su bili Luka Bartolović dva puta te Stipe Niče i Toni Škrlec po jednom.

I dok će za pionire ovo biti najveća službena utakmica koju su do sada igrali, kadeti (2007. godište i mlađi) ipak imaju bogato iskustvo igranja protiv puno jačih momčad nego što je to Kustošija. Naime, ova je generacija već igrala HNL, ali u kategoriji pionira tako da, uz pravi pristup, ovi dečki, gdje nekolicina njih ima ozbiljne inozemne ponude, na svoju prepreku mogu gledati s velikim optimizmom!

S druge strane, ova generacija pionira (2009. godište i mlađi) Cibalije odavno je privukla pozornost nogometnih znalaca svojim igrama i rezultatima. Uz uvjerljivo osvajanje lige Slavonije, bez izgubljene utakmice, mlađi (i brojniji!) dio ove momčadi, dakle igrači rođeni 2010. godišta i mlađi, igrali su prije dva mjeseca finale najjačeg domaćeg turnira – Memorijala vukovarskih branitelja gdje ih je zaustavila tek zagrebačka Lokomotiva. Nadalje, čak šestorica igrača prije nešto više od dva tjedna bili su pozvani na završni kamp HNS-ovih središta što je definitivno potvrda od strane instruktora HNS-a za potencijal koji posjeduju ovi dječaci.

Kao što smo u uvodu i notirali, riječ je o finalnim susretima gdje se kumulativno gledaju rezultati pionira i kadeta. Dakle, ako nakon današnjih međusobnih utakmica Cibalia i Kustošija budu bodovno izjednačeni, u daljnje natjecanje ide klub koji ima bolju razliku između danih i primljenih golova u međusobnim susretima, a ako su klubovi i u tome izjednačeni, u daljnje natjecanje ide klub čiji su pioniri ostvarili pobjedu na utakmici.

U slučaju da obje utakmice završe neriješenim rezultatom tada pioniri izvode udarce s jedanaest metara, a bolji izvođač je sveukupni pobjednik i naredne sezone, njegovi pioniri i kadeti igrat će u najvećem rangu hrvatskog nogometa za ove uzraste.

Utakmice se igraju na neutralnom terenu, a dogovorom klubova i HNS-a, odlučeno je da to bude Pleternica. Utakmica kadeta na rasporedu je u 16 sati  i30 minuta (igra se devedeset minuta), dok će pioniri na teren istrčati u 18 sati i 30 minuta (igra se 70 minuta).

Prijenos ovih utakmica omogućila Vam je Vinkulja sa svojim sponzorima te iste možete pratiti na linkovima u nastavku.