GLUP I GLUPLJI Krali GPS uređaje s traktora i policija ih, naravno, pronašla!

IZVOR: PU osječko-baranjska

Zanimljiva vijest dolaze nam iz susjedne Osječko-baranjske županije nad kojom će se većina dobro nasmijati, dok će se poljoprivrednici morati malo zamisliti koliko brinu o sigurnosti svojih strojeva i opreme.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske utvrđena je osnovana sumnja da su dva 23-godišnjaka od lipnja 2023. godine do siječnja 2024. godine na području Osijeka, Našica i Đakova počinili sedam provala i tri krađe.
 
Počinitelji su provaljivali i ulazili u dvorišta tvrtki, gdje su s traktora „skidali“ navigacijske uređaje, utege i ostale dijelove. Krali su i gume za radne strojeve te drugi razni vrijedan alat, kao što su aparati za zavarivanje, dok su iz radnih strojeva krali gorivo.
 
Opisanim događajima oštećenim pravnim osobama pričinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu većem od 32.000 eura.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku jučer su na adresama počinitelja obavljene pretrage domova i drugih prostorija prilikom čega je pronađeno i uz potvrdu oduzeo više predmeta koji potječu iz izvršenja kaznenih djela. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.