Godina za pamćenje Bedemovih juniora; budućnost na Gracu već je počela!

Sjajna godina je iza juniorske momčadi NK Bedem, za pamćenje! Ivankovačke nogometne nade prošloga svibnja proslavili su naslov županijskog prvaka s uvjerljivih 12 bodova više od drugoplasiranog Dilja i skoro pa savršenu statistiku; 16 pobjeda, po jedan remi i poraz. Sjajno! Imaju se dečki trenera Josipa Raić-Sudara za čime okrenuti i nakon jesenske dionice aktualne natjecateljske sezone 2021/22.

– Jesenski smo prvaci s jednakim brojem bodova i boljom gol-razlikom od Frankopana kojeg smo, usput rečeno, jesenas dobili u Ivankovu 1:0 – zadovoljno je ustvrdio trener Raić-Sudar pod čijom su dirigentskom palicom mladi ivankovački španeri (uzgred, Mario Živković prvi je strijelac lige s 13 pogodaka) nanizali sjajne rezultate i u nerijetko nezgodnom kup natjecanju u kojem nisu nalijetali na „koru od banane”, tj. neugodna iznenađenja.

– Osim kvalitete iskazali smo u tim utakmicama u kojima nemaš pravo na pogrešan korak i zavidnu mentalnu snagu. U finalu Kupa NS Vinkovci pobijedili smo Vinkovce 2:0, potom smo u polufinalu Kupa VSŽ u gostima dobili Vukovar 1991 s 1:0, a u ivankovačkom finalu smo pobijedili županjski Graničar 3:0. U finalu Kupa Slavonije i Baranje smo ipak naišli na boljega, Grafičar-Vodovod. Izgubili smo 4:0 – dodaje Raić-Sudar.

Rezultati u ovoj dobnoj kategoriji su važni, međutim – ne i presudni. Važnija je produkcija igrača za seniorsku momčad. Ni na tom planu nema podbačaja, štoviše!

– Radi se o stvarno odličnoj generaciji iz koje su već desetorica priključena seniorima. Neki od njih jesenas su imali zapaženu minutažu, po put Čučkovića, Marina Gazića i Stojića. U seniorsku svlačionicu zakoračili su još i Davidović, Ivan Gazić, Orlović, Ljubas, Živković, Jurić i Sambol. S trenerom seniorske momčadi Godanjem imam izvrsnu komunikaciju i suradnju, s predsjednikom klupske škole nogometa Tomicom Brozinićem pogotovo – zaključuje Raić-Sudar.

Rezultati u takvim okolnostima besprijekorne sinergije i naglašenog talenta ne mogu izostati. Dapače, najkonkretniji su pokazatelj kako se radi na Gracu, u Bedemu. Jednoj od najvažnijih institucija Ivankova. U kojem ne moraju brinuti za vlastitu nogometnu budućnost. Koja je, praktički, već počela!