GOLGETERSKI JACK POT Crjepar Marko Terzić zabio sedam komada Višnjevcu!

Marko Terzić (31), kojeg skraćeno zovu Terza, u 6. kolu MŽNL Osijek-Vinkovci potpisao je nesvakidašnji golgeterski pothvat; nesretni Višnjevčani (10:1) došli su mu „pod kopačku”, zabio im je „jack pot”. Kronološki, priča je tekla ovako:

1:0 u 3. minuti, na centaršut Banovca, desnom nogom;

2:0 u 21. minuti, iz penala, u golmanovu lijevu stranu;

5:0 u 45. minuti, opet penal, opet golmanova lijeva;

6:1 u 48. minuti, na Tomićev centaršut, sa 6-7 metara, lijevom nogom, dapače – koljenom;

7:1 u 51 minuti, opet asistent Banovac, paralela s lijeve strane, desnom nogom s vrha peterca;

8:1 u 65. minuti, višnjevačka obrana ostala je u prašini iza njegova trka, izbio je pred golmana Crljića i… Epilog poznat;

9:1 u 68. minuti, presjekao kratku loptu, opet izišao sam na golmana, pa opet rutinski zabio!

Uzgred, Dilj je pobijedio 10:1, Igor Tomić je zabio dvaput, a Marko Martinković jednom. S tim da je obojici po jednom asistent bio – Terzić!

– Nikada ranije nisam zabio sedam golova na službenoj utakmici. Nije lako čak ni na treningu taman da su čunjevi postavljeni… Jednostavno, išlo me, sve je ulazilo – napominje Terzić te dodaje:

– Ništa bez ekipe, fino su me raspucali. Hvala im.

Terzić je Cibalijino dijete, tri sezone bio je i pod profesionalnim ugovorom. Debitirao je 2010. kod Mršića, ponešto je još odigrao i kod Toplaka, Kopića i Bojka. Zabio je Zagrebu i Rijeci. Potom se amaterizirao. Danas je sjekač u Hrvatskim šumama. Sretno oženjen. Ponosni otac dva sinčića.

– Sretan sam čovjek, presretan. Ne bih ovaj život mijenjao ni za što na svijetu. I nije mi žao što se nisam ostvario u profesionalnom nogometu. Malo mi je jedino žao što sam cijelo djetinjstvo i mladost ostavio na nogometnom terenu. Bio sam posvećen 100% i nisam proživio neke lijepe stvari s mojom generacijom.

Danas uživa s ekipom u Dilju. Ondje je već pet godina. Prošle sezone zabio je 19 s tim da je zadnjih mjesec dana pauzirao zbog ozljede. Skoro ga je „olešio” Lešić, golman Zrinskog iz Bošnjaka.

– Bome, ne volim se ni sjetiti… Kao da sam pao s tavana. I još mi sudac dosudi faul u napadu…

Ove sezone je već na 12 egzekucija, vodeći je strijelac lige. Prosjek od dva pogotka po utakmici zvuči nestvarno.

– Zapravo i nije realno, iako je matematika egzaktna znanost. Jer, zabio sam četiri Slavoncu iz Komletinaca (9:1) koji je uz Višnjevac vjerojatno najlošija ekipa lige. Uz to sam pogodio jednom i protiv Otoka. Tako da ne bih oko svega pravio posebnu priču.

Nije, kaže, ni opterećen brojevima…

– Važno je da Dilju dobro ide, lako za mene. Važne su naše pobjede koje onda znamo dobro profeštati. Nažalost, ovu zadnju nismo slavili zbog tragične sudbine naše Karle Iličić koja je bila članica i kapetanica naše ženske sekcije. Iskrena sućut obitelji, ova tragedija sve nas je strašno uzdrmala. Tuga, što drugo reći… Samo tuga.

Prije pozdrava dometnuo je Terza još i to da mu je draže asistirati nego zabiti. Nije klasična devetka.

– Mislim da u ovih pet godina za Dilj imam više asistencija nego pogodaka. Ali, ni to nije važno. Rekao sam već što jest. I važno je da u srijedu u kupu protiv Bedema budemo kompletni pa da repriziramo prošlu sezonu kada smo ih izbacili na penale. Spremni smo na reprizu – zaključio je Terzić.