Goran Ileković: Jarmina je napokon prodisala! Ove godine stisnut ćemo „gas do daske”…

Goran Ileković prošloga je svibnja ušao u politički ring i u svom debitantskom nastupu ostvario je veliku pobjedu. Općina Jarmina dobila je u njegovu liku nezavisnog načelnika, nakon čak sedam uzastopnih mandata koja je prethodno ostvari(va)o HDZ-ov Andrija Draganić.

Bila je to napeta i dramatična utakmica koja je imala i svoje treće poluvrijeme. Odnosno, treću izbornu rundu, jer su u drugom krugu utvrđene određene nepravilnosti (listić viška u glasačkoj kutiji) zbog čega je izborni proces morao biti ponovljen. No, rezultat je ostao istovjetan Ileković je za 24 glasa – baš kao i u drugom krugu – bio uspješniji od protukandidata Draganića.

Šest mjeseci nakon ustoličenja Ileković u razgovoru za naš portal kaže:

– Prije svega, želim svima sretnu, zdravu i uspješnu 2022. godinu. Nakon prvih šest mjeseci načelničkog mandata, početnog uhodavanja i analiziranja situacije u općini neke stvari mnogo su mi jasnije. Financijsko stanje koje smo zatekli nije baš najbolje. Zasad o tome samo toliko. Doći će vrijeme i to uskoro kada ćemo o tome konkretnije moći razgovarati i javno obznaniti te podatke, zajedno s dubinskom analizom stanja općine – najavio je Ileković koji se zadovoljno osvrće za sobom nižući određena postignuća koja su za njegova mandata standard žitelja Općine Jarmina učinili boljim.

Uzgred, izvorni proračun Općine Jarmina iznosi 4.450.000 kuna.

– Praktički istog trenutka po preuzimanju dužnosti uhvatili smo se u koštac s poslom i dali sve od sebe da napravimo što je više moguće. Naravno, sve u skladu s mogućnostima, odnosno prihodima. Započete projekte bivše vlasti smo također nastavili realizirati pa smo tako završili prvu fazu ceste u Strossmayerovoj ulici ukupne vrijednosti 1,9 milijuna kuna. Nakon toga krenuli smo u rekonstrukciju ceste te dijela staze u Ulici Nikole Tesle vrijednu oko pola milijuna kuna, postavljeno je informativno-interaktivno sučelje u središtu mjesta koje smo uredili postavljenim klupama i kantama za otpad, a započeli smo i izgradnju modernog dječjeg igrališta koje bi trebalo biti završeno u proljeće ove godine. Najavljujem i to da smo u fazi izrade projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacijske mreže čija će realizacija započeti tijekom 2023. godine – dodaje Ileković.

Općinski načelnik dalje navodi kako je doneseno i niz odluka o potporama roditeljima učenika mjesne Osnovne škole „Matija Gubec”.

– S oko 100.000 kuna financirali smo kupnju radnih bilježnica, u granicama mogućnosti participiramo u sufinanciranju prijevoza učenika, vrtića i mnogih drugih subvencija koje je u ovom trenutku teško i nabrojati. Smatram vrijednim istaknuti i to da je od 1. studenog 2021. godine svaka isplata s općinskog računa vidljiva svakom mještaninu na općinskoj službenoj stranici, a sve u svrhu maksimalne transparentnosti.

Općina Jarmina autorski je potpisala i organizaciju nekoliko kulturnih i sportskih manifestacija…

– Mnogi kažu da je Jarmina napokon prodisala. Posebno moram istaknuti manifestaciju Advent u Jarmini koji je doista bio na razini mnogo većih mjesta koja samim time imaju i veće prihode od nas. Sama činjenica da su mnogi komentirali da konačno izgledamo kao jedan mali grad imponira nam i daje vjetar u leđa u nastojanjima da Jarminu učinimo još kvalitetnijim mjestom za život, jer naši mještani to zaslužuju.

Ileković ne rabi osobnu zamjenicu „ja”, nego „mi”:

– Naravno, nisam sam u ovoj priči. Zahvaljujem na suradnji i kolegama iz Općinskog vijeća i svim općinskim djelatnicima koji su uložili mnogo truda u realizaciji svega navedenog. Isto tako, zahvaljujem i našim udrugama koje su temelj društvenih događanja. Povrh toga, ponosan sam na naše mještane koji su sudjelovali u svemu tome, silno sam zahvalan. Moramo shvatiti da samo zajedno možemo poboljšati i učiniti ovo mjesto boljim za život svih nas, a posebno naše djece i unuka. U proteklih šest mjeseci napravili smo koliko je god bilo u našoj mogućnosti, a u godini izazova koja je pred nama stisnut ćemo gas do daske – zaključuje Ileković.