Goran Kajkić: Bezosjećajni HDZ-ov uhljeb ne razumije što je to ljudsko dostojanstvo!

Goran Kajkić je na svom Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj se vidi kako je u vinkovačkoj mrtvačnici položeno mrtvo tijelo umotano u platno, što je za ovog vinkovačkog gradskog vijećnika, kako je naglasio, „skandal nad skandalom”.

Elvis Kovačević, direktor vinkovačke tvrtke GTG pod čijim se okriljem nalazi i Gradsko groblje, obrazložio je protokol kakav je, prema važećim Pravilnicima za vrijeme pandemije koronavirusa propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te najavio tužbu protiv Kajkića.

Kajkić se potom ponovno oglasio, ovaj put ne na vlastitom Facebook profilu, nego za naš portal:

– Na moje zgražanje što pokojnika drže na podu, nimalo dostojno za čovjeka i bivšeg sugrađanina ili susjeda, direktor se poziva na COVID. Sramotan odgovor direktora gradskog poduzeća GTG-a koji i sam priznaje da se tako postupalo. Bezosjećajni moralno zakinuti HDZ-ov uhljeb ne razumije da mu nijedan protokol neće propisati što je to ljudsko dostojanstvo bez obzira kako god netko umro. Gdje je poštovanje prema tim ljudima koji ni normalnu sahranu nisu smjeli imati, a onda ih se po podu slagalo? Ako su ovako prošli svi mrtvi za vrijeme korone u njihovoj mrtvačnici, to je tek katastrofa – kaže Kajkić pa o najavljenoj tužbi dodao i sljedeće:

 

– Dalek je put od tužbe do presude. Za presudu bi trebalo postojati djelo, nije dovoljno da se direktoru ili gradonačelniku ne sviđa istina o kojoj se piše i govori. To su do sada trebali naučiti – podvlači Kajkić pa na kraju postavlja pitanje Kovačeviću:

– Jesu li tako tretirani svi naši pokojnici koji su umrli od korone? Tako da ih se povlačilo po podu i to u dijelu gdje inače bude izložen lijes?