Goran Kajkić: Bosančić je uzeo djeci kako bi imao za svoje pijanke s tamburašima!

Nezavisni vinkovački gradski vijećnik Goran Kajkić revoltiran je zbog toga što (mu) je gradonačelnik Ivan Bosančić zanemario njegov upit na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća koji je glasio: Gradonačelniče, kojim realiziranim projektom u 2022. ste zadovoljni?

– Nije imao što odgovoriti, ostao je nijem i zabrinut. Istina je da je prošla godina još jedna u nizu u kojoj se nismo maknuli s mjesta. Kroz proračun su provučeni milijuni, a ništa nije napravljeno. S tim da su Bosančiću već godinama puna usta borinačkog nadvožnjaka, tržnice i knjižnice – kaže Kajkić pa s tim u vezi nastavlja:

– Tržnica je trebala biti obnovljena još 2021. godine. I tada smo ju trebali platiti pet-šest milijuna kuna. No, zbog Bosančićevih kombinacija s ortacima i odugovlačenja sad će nas koštati gotovo 10 milijuna kuna. S tim da ćemo dobiti samo obnovljenu staru zgradu.

Dobit ćemo novu knjižnicu…

– Nisam protiv toga da se bilo što gradi, no, knjižnica je izgrađena kreditnim sredstvima za koja nas je Bosančić zadužio kod banke, ali bez sufinanciranja iz EU fondova. Podsjećam, Bosančić je tijekom prošle predizborne kampanje lagao građane da će biti financirana iz EU fondova. Znači, čovjek samo slučajno može reći istinu. Napominjem i to da je Bosančić odobrio i izgradnju caffe bara unutar nove knjižnice čija izgradnja i uređenje doseže preko milijun kune. Ako se još uzme način dobivanja poslova njegova ortaka na knjižnici, tada se shvaća zašto se išlo u izgradnju objekta koji će nas koštati preko 50 milijuna kuna! No, o tome ću konkretnije govoriti u budućem razdoblju.

Sada Kajkić govori (i) o borinačkom nadvožnjaku:

– Obećavaju ga i lažu nas za taj nadvožnjak već 20 godina. Činjenica je da radovi debelo kasne. Činjenica je i to da su kriminalno odrađeni. Pogledajte samo Borinačku ulicu koja je tek izgrađena, a već su se radili popravci, prepravci, čupale su se nove šahte… Strašno! Šlamperaj na sve strane. Podsjećam i na to da je prošlo više od godinu dana otkako smo od Republike Hrvatske dobili zemljište na Zalužju, namijenjeno za izgradnju gospodarske zone, a ondje još nije stigla ni lopata.

Institut za javne financije nedavno predstavio rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja proračunske transparentnosti svih hrvatskih županija, gradova i općina u razdoblju od studenog 2022. do travnja 2023. godine. Vinkovci su dobili peticu!

– Ocjena o izvršenju proračuna za prošlu godinu kao i rad gradonačelnika na odlasku, kojeg se može nazvati ekspertom u postavljanju kratkotrajajućeg asfalta i otvaranja gradskih caffe barova tj. ugostiteljskih objekata u vlasništvu Grada Vinkovaca, je čista jedinica. Brojevi jasno pokazuju rezultate prošle godine; Grad Vinkovci u milijunskom je minusu, imamo desetke milijuna kuna zaduženja u kreditima, a Bosančić nas planira i ove godine dodatno zadužiti.

I za kraj:

– Bosančić je uzeo od djece, a nije uzeo od svojih dnevnica, pijanki, izleta i plaćanja tamburaša preko gradskog proračuna. Upola je smanjio davanje za djecu, tj. za prvašiće koji za školski pribor neće dobiti dosadašnjih 1.000 kuna, nego 500 kuna, odnosno 70 eura. Po tome se vidi koliko je Bosančić očajan. Spreman je uzeti djeci samo kako bi imao za svoje derneke i minuse koje svi mi plaćamo – zaključio je Goran Kajkić.