Goran Kajkić: Brat i ja imamo zajednički cilj, ali idemo drugačijim putevima!

Kao što smo jučer i naveli, na predstojećim parlamentarnim izborima u našoj V. izbornoj jedinici izaći će i braća Goran i Nikola Kajkić, no na listama političkih opcija koje se bore za isti profil glasača. Prema mišljenju mlađeg brata, jedan drugome ne predstavljaju konkurenciju.

S obzirom na vaš jučerašnji članak vezan za suprotne strane mene i mog brata, ja to ne bi tako nazvao. Samo nekoliko dana ili tjedana vratimo vrijeme unazad i moći ćete se sjetiti kako je gospodin Penava pozivao na ujedinjenje upravo s tom opcijom, koja to nije prihvatila. Moj brat je nezavisni kao i ja te tu nije imao mogućnosti utjecaja, ali kao i ja, tako i on, bili smo za ujedinjenje tih opcija, no do toga nije došlo, ne našim izborom, nego izborom one strane koja nije prihvaćala ujedinjenje. To nije neka tragedija, imati ćemo priliku surađivati nakon izbora u što ne sumnjam jer imamo zajednički cilj. Imamo zajednički cilj, ali idemo različitim putevima, smatra Goran Kajkić koji na izbore izlazi na listi Domovinskog pokreta i to s 10. mjesta, što znači kako će ulazak u sabor loviti – preferencijalnim putem.

Prema njegovom mišljenju, snaga koju je okupio Ivan Penava predstavlja pobjedničku snagu u našoj izbornoj jedinici, koja garantira kako se glasovi neće rasipati. Pri tome smatra i kako Slavonci imaju napokon za koga glasati te ovaj put neće politiku i izbore zaobići u širokom luku kao što inače rade.

Slavonci i moji Vinkovčani znaju da nismo svi isti i da se već godinama borim za Slavoniju, Vinkovce i slavonsko selo. Preko desetljeće nismo imali nikoga u Saboru iz naših Vinkovaca koji će samo spomenuti naš grad, a kamoli gurati i inzistirati na ciljana ulaganja kako u Vinkovce tako i u cijelu našu Slavoniju. Cijelo vrijeme sam radio, osobno preuzimao rizik, a sad dolazi dan kad ne mogu sam, moram zamoliti sugrađane i sve one čije sam interese zastupao da izađu na izbore i daju mi povjerenje putem preferencijalnog glasa (zaokružiti broj ispred mog imena), krenuo je s kampanjom Goran Kajkić.

Osim Penave, Kajkić ovdje spominje i Kolakušića pa smatra kako s njima dijeli domoljubne stavove i težnju prema pravdi i dostojanstvu svakog čovjeka. Svjestan je kako ima težinu odgovornosti prema biračima da ih nastavi zastupani na poziciji gdje neće moći odbijati svi njegovi prijedlozi za koje smatra kako su kvalitetni.

To mi konstantno čini Bosančić, a na štetu naših sugrađana. Smatram da je moje prihvaćanje na ujedinjenje i bitno pojačanje pobjedničke liste najbolji potez, ne samo za ove izbore, nego i za ono što nas čeka u budućem razdoblju. Moram istaknuti da sam s tim ljudima bio među prvima kad nas je zadesilo nedavni nevrijeme, pa borba protiv suludih naredbi i terora koji je vršen kroz svinjsku kugu. Podržali su moj poziv da se organizira prosvjed kako bi zaustavili Ivana Bosančića, te poništi njegova odluka o poskupljenju cijene vodnih usluga, koje je preko noći pokušao financijski teret nakačiti žiteljima naše županije, ponavlja Kajkić svoje rezultate rada.

Uvjerenja je kako na ovim izborima on osobno nema što izgubiti, dok smatra kako Slavonija i Vinkovci mogu puno toga dobiti.

– Siguran sam kako će me stanovnici i moji sugrađani preferencijalno birati jer sa mnom znaju na čemu su. Nastavit ću gurati i zalagati se za naš kraj, a to onda donosi i rezultate te boljitak za sve stanovnike naše regije, zaključuje Goran Kajkić.