Goran Kajkić: Nezadovoljan sam time što će HDZ i dalje nastaviti uništavati Vinkovce!

Nakon što se barutni dim slegao, ostala je činjenica da Goran Kajkić – kandidat Mosta, Hrvatskih suverenista i Živog zida za vinkovačkog gradonačelnika – nije uspio uvesti Ivana Bosančića u drugi krug.

– Prvo bih želio zahvaliti onim biračima koji su iskoristili svoje demokratsko pravo i pristupili biralištima, a posebno našim glasačima koji su nam dali povjerenje. Svojim rezultatom (2.231 glas, 17.06%, op. a.) sam zadovoljan, ali nezadovoljan sam time što će HDZ i dalje uništavati Vinkovce! Praktički ni iz čega sam osvojio 17%. Na početku su me ismijavali, ponižavali i podcijenili, no ubrzo su shvatili da je narod uz mene, tj. jedan dobar dio naroda – napominje Kajkić koji vraća kotač povijesti samo malo unatrag i u osvrtu na kampanju primjećuje sljedeće:

– Vinkovci su jedini veći grad koji nije imao sučeljavanje dok su ih mnogo manji gradovi organizirali. Takav teror i medijska manipulacija nije viđena u Hrvatskoj. Plaćeni mediji s novcima iz gradskog proračuna su odradili kampanju za sadašnjeg gradonačelnika.

Kandidacijska lista za Gradsko vijeće koju je predvodio Goran Kajkić osvojila je tri vijećnička mandata.

– Kao oporba ću biti glas naroda. I to snažan glas naroda. Inzistirat ću na transparentnosti i svaki namješteni posao zaustaviti, prokazivati svaki kriminal koji se radio, a svakome tko se ogriješi o zakon ili tko ismijava zakone putem jednostavne nabave bit će žao. Bit ću konstruktivna oporba koja će preko europarlamentarnih zastupnika gurati svoje projekte na kojima radim preko godinu dana. Vinkovci će kao najstariji europski grad u top turistička destinacija koja će donijeti mnoge prilike za naše sugrađane, od toga neću odustati – dodaje Kajkić pa umjesto zaključka priznaje kako nije čestitao izbornom pobjedniku Ivanu Bosančiću:

– Kako mogu čestitati osobi koja je direktno zaslužna i odgovorna što je na tisuće naših sugrađana napustilo Vinkovce i što ih još dosta sprema kufere zbog njegove i njihove loše politike. Naši Vinkovci ove godine gube status velikog grada. Da mu čestitam na tome? Ovdje se ne radi o osobnom slavlju, niti je bitna ičija pobjeda. Naši građani i naši Vinkovci moraju biti na prvom mjestu. Da je naš grad na mjestu gdje bi trebao biti ne samo da bih čestitao, nego bih glasao za osobu koja je zaslužna za taj uspjeh, a ja se tad više ne bih bavio politikom.