GORAN KAJKIĆ “Ovi su okupirali grad!”

FOTO: Ivan Valentić

Osvrt na rebalans tijekom izlaganja imao je nezavisni vijećnik Goran Kajkić koji je imao pripremljene amandmane koji nisu ušli u razmatranje zbog proceduralnih grešaka.

Iz ovog rebalansa vidljivo je kako se povećavaju izdaci za Ured gradonačelnika, umjesto da novci idu u obrazovanje. Povećavaju se izdavanja i za turističku zajednicu koja služi samo za promociju gradonačelnika, a ne grada, nabrajao je Kajkić stavke koje su mu neprihvatljive.

U nastavku je Kajkić spornim označio i povećanje sredstava za gradske tvrtke.

– Svima je jasno da one ne mogu opstati na tržištu, a ovim davanjem novaca oni su nelojalna konkuremcija poduzetnicima koji se bore na tržištu. Nije normalno da grad povećava sredstva za svoje kafiće i restorane, oštar je bio Kajkić.

Ovom prigodom, nezavisni vijećnik je naglasio kako Vukovar ima kino i veleučilište, te opremljenu bolnicu s magnetnom rezonancom i izradom tumorskih markera.

-A šta mi imamo? Vijećnici pokupovali zemljište u Zoni, a 10 godina ništa ne grade. Pa kako ćemo se razvijati kad su ovi okupirali grad. Pa kako onda da očekujemo domaće, a kamoli strane investitore, naglasio je Kajkić.