Goran Kajkić za Vinkulja.hr: Vlast Inkubator pretvara u regrutacijski centar za sezonce na Jadranu!

Nezavisni gradski vijećnik Goran Kajkić, IZVOR: privatni album

Na nedavnu najavu kako će Hrvatski zavod za zapošljavanje u Vinkovcima održati „Dane poslova”, događaj gdje se na jednom mjestu susreću poslodavci i oni koji traže novi ili bolji posao, burno je, u svom stilu, reagirao nezavisni gradski vijećnik Goran Kajkić. Ono što vladajući vide kao priliku, po Kajkićevom mišljenju predstavlja opasnost za naše sugrađane.

Nisu ovo „Dani poslova” već „Dani odlazaka” naših mladih na ljetnu sezonu koja je pred nama, sažeo je Kajkić namjeru ovog događaja, pa nastavio

Kako to da se Bosančić proteklih nekoliko dana hvalio da je zabilježen rast zaposlenih, a sad se najavljuje dolazak poslodavaca s jadranske obale da našim mladima ponude poslove od nekoliko mjeseci? I to uz podršku gradskih struktura jer će se taj događaj održati u gradskim prostorijama, odnosno u Poduzetničkom inkubatoru! Osim što stalno Bosančić laže naše građane, sad se i sam upecao u svoje laži, stava je Kajkić koji smatra kako Poduzetnički inkubator treba služiti u pomoći oko nastajanja novih poduzetnika i poticanju mladih da postanu poduzetnici, a ne kao regrutacijski centar za sezonske poslove na Jadranu.

Tako ispada da Inkubator, osim što služi za uhljebljivanje, ovdje ima svrhu poticanja odljeva naše najveće snage – mladih, tvrdi Kajkić.

Prema riječima nezavisnog gradskog vijećnika Kajkića, cijela vladajuća struktura na razini regije, županije i grada, nije sposobna osigurati osnovni uvjet za zadržavanje naših mladih, a to je privlačenje domaćih i stranih investicija uz otvaranje dobro plaćenih radnih mjesta.

Kajkić je gradsku upravu na čelu s gradonačelnikom i ovom prigodom prozvao za klijentelizam i nepotizam ističući sumnju u pogodovanje na gradskim natječajima, nasuprot transparentnom djelovanju kakvom društvo treba težiti.

– Bosančić osim sto je osigurao sebe, svoju obitelj na dobro plaćenim radnim mjestima u državnim tvrtkama, tako je osigurao i svoje ortake da direktno uzimaju novac iz gradskog proračuna bez natječaja na kojem mogu sudjelovati svi naši poduzetnici, nego samo oni koje on odabere.

Upravo takvo djelovanje, koje vidi Kajkić, za posljedicu ima dolazak poslodavaca s jadranske obale koji posredno, ali sustavno uče naše mlade da budu sezonci.

Rješenje ovog problema Kajkić vidi u izborima, kojih ćemo u narednih 13, 14 mjeseci imati na pregršt, a koji će biti prilika građanima da se odluče „žele li dopustiti poltronima, nesposobnjakovićima i lažljivcima kao sto je Bosančić te ostalim njegovim drugovim iz političke zločinačke organizacije, da nam od naših mladih prave sezonce, ili će pak reći dosta je tome da Slavonci budu sezonci!”, zaključuje Kajkić.