Goran Kajkić (ŽZ): Bosančić pokušava manipulirati oporbom!

Trgovci! – dobacio je Goran Kajkić kolegama iz Domovinskog pokreta Davoru Raiću, Dragi Kraljeviću i Josipu Krpanu koji nisu podržali njegovu kandidaturu za potpredsjednika Gradskoga vijeća iz opozicijskih redova.

Nakon sjednice Gradskoga vijeća Kajkić je ublažio retoriku:

– Ne smatram da su kolege Raić, Kraljević i Krpan trgovci. Zapravo, trenutno nisu. A vrijeme koje je pred nama pokazat će pravu istinu.

Smeta li mu što DP nije podržao njegov izbor za potpredsjednika Gradskog vijeća?

– Nismo imali kvalitetan sastanak prije sjednice, to je problem. Ovako se može protumačiti kako je oporba razjedinjena. A nije.

U konačnici, pala je i jedna opozicijska kava nakon sjednice GV-a…

– Tako je. Sjeli smo i dogovorili da ćemo na sljedećoj sjednici za potpredsjednicu predložiti Mirtu Arlović.

Kad smo već kod kave, Goran Kajkić nije ju popio u uredu gradonačelnika, za razliku od ostalih kolega iz opozicije. Iako, bio je i on pozvan.

– Procijenio sam kako nema potrebe za tom kavom. To je bio moj osobni stav. I danas stojim pri tome. Osim toga, neposredno uoči sjednice Gradskog vijeća oporba nema što tražiti na kavi u uredu gradonačelnika. Naglašavam kako kavu kod Bosančića nisu popili ni Mirta Arlović, ni Damir Jakšić.

Kajkić je prisnažio:

– Gradonačelnik Bosančić za govornicom je primijetio kako u sazivu Gradskog vijeća u opozicijskim redovima ima kvalitetnijih i školovanijih ljudi od mene koji valjda stoga zaslužuju biti potpredsjednici GV-a. Poštujem Raićevu, Krpanovu i Kraljevićevu akademsku titulu, ali Bosančić ne poštuje moj 20-godišnji rad u privatnom sektoru. Obezvrijedio je privatni sektor tim komentarom. Ne može tako selektirati, zašto smatra da sam manje bitan od kolega iz Domovinskog pokreta ako nemam doktorsku ili profesorsku titulu. Zar su one presudne u obnašanju dužnosti potpredsjednika Gradskog vijeća? Ovdje je u pitanju čista politička diskriminacija i pokušaj manipulacije oporbom, jer su u sva ostala tijela izabrali predstavnike oporbe. Kakva je to poruka biračima, ipak sam dobio najviše glasova iza gradonačelnika Bosančića.

Sugovornik u završnim rečenicama:

– Mogu zaključiti i to da Bosančić smatra kako sam jedina prava oporba, pa me zato opstruira. Shvatit ću to kao kompliment.