Goran Meštrović nakon senzacije u Maksimiru: Bartol nije s nama, ali mi smo s njim! Ovo je pobjeda za njega…

U sjeni verbalnih rafala na relaciji Milanović-Banožić, afere Software, divljanja korona brojeva…, nepravedno je ostala zapostavljena zapravo senzacionalna vijest o tome da su Cibalijini kadeti u 12. kolu Prve HNL usred Maksimira srušili vršnjake (iz) Dinama, koje su usput i detronizirali s vrha ljestvice.

– Otputovali smo nekompletni, bez nekoliko bolesnih i kartoniranih, među kojima su bili i U-15 reprezentativac Dabić i najbolji strijelac Lugarić. Konkretno, imao sam na raspolaganju dvanaest igrača i dva vratara. Ali, čuda se događaju, ne samo u filmovima, nego i na nogometnom terenu. Držali smo „nulu” prvo poluvrijeme, a onda je Knezović glavom zabio za naših 1:0. Nekoliko minuta kasnije Dinamo je izjednačio i navalio još jače po pobjednički gol – evocira uspomene na trijumfalni ponedjeljak u Maksimiru voditelj Cibalijine škole nogometa Goran Meštrović.

No…

– Ne samo da ga nismo primili, nego smo ga do kraja i zabili. I to na kakav način, sa 60 metara! Knezović je primio loptu na našem polukrugu, podignuo glavu, vidio da je Dinamov vratar na 18 metara od gol-crte, opalio i pogodio! Čudo od gola! Prvo trebaš vidjeti da je golman vani, onda moraš dobaciti maltene iz koraka, imati pritom čvrstinu udarca, pa u konačnici i preciznost… Ma, fantastično! – još uvijek ne može doći k sebi od Knezovićeva „bombončića” Meštrović koji je silom neprilika sjeo na kadetsku klupu s koje izbiva Mladen Bartolović.

– Trener Bartolović nije s nama, ali mi smo s njim. U ime cijele svlačionice posvećujem ovu pobjedu njemu. Siguran sam da će i on pobijediti, izvrsno ga poznajem i nemam nikakvu sumnju u takav epilog – dodaje Meštrović.

Evo trinaestorice majstora koji su srušili Dinamo: Marijanović, Božić (od 73. Janković), Đordić, Bosak, Pudić, Vukelić, Cvjetković (od 75. Dervišević), Bučak, Gradečak, Knezović i Goman. Umalo je ušao i pričuvni vratar Vrljić – i to u polje, a ne među vratnice! – ali ozlijeđeni Goman ipak je stisnuo zube i odigrao do kraja!

– U vrlo dobroj smo formi, od zadnjih pet utakmica tri smo riješili u svoju korist, po jednom remizirali i izgubili.

Vrlo dobra je to i generacija; osim spomenutih Josipa Dabića i Mateja Lugarića pozornost plijene i Samer H. Spahić koji izbiva zbog loma ključne kosti, zanimljiv potencijal svakako je i kapetan David Bosak, Borna Knezović ima sve osim trkačkog fonda, vratar Luka Marijanović je pouzdan i postojan…

– Ima među njima još vrlo dobrih koji mogu postati odlični ako budu radili. A i ovi odlični mogu postati prosječni, ne budu li radili.

Sad stiže Osijek koji je iskoristio Dinamov posrtaj i zasjeo na vrh ljestvice…

– Skinuli smo Dinamo, možemo i Osijek. Pucamo od samopouzdanja! – zaključuje Meštrović čiji će špil u slavonskom derbiju biti bogatiji za dva snažna aduta, Lugarića i Dabića.

Kadetska utakmica Cibalia – Osijek na rasporedu je u nedjelju s početkom u 11.30 sati (pioniri kreću sat i pol ranije). Bit će to vrijedno pogledati.