Goran Meštrović: Učinit ćemo sve da Cibalijini juniori uđu u Prvu HNL!

Pioniri i kadeti Cibalije ostali su prvoligaši, čime je ispunjena osnovna ambicija u sezoni koja je okončana prošloga vikenda. Sljedeće sezone spomenutim kategorijama u društvu najboljih hrvatskih klubova mogla bi se pridružiti i juniorska momčad, izgledni prvak Regionalne lige Slavonije i Baranje.

– Utakmica protiv Đakovo-Croatije koju igramo danas ne može ništa promijeniti, neupitni smo prvaci – rekao je Goran Meštrović, voditelj Cibalijine škole nogometa, ali i trener juniorske vrste koju prema svemu sudeći čekaju dodatne kvalifikacije za ulazak u Prvu HNL.

– Postoje još određene nejasnoće u vezi kvalifikacija, možda plasman u Prvu HNL ostvarimo i bez njih. Vidjet ćemo, čekamo informacije iz HNS-a.

Ali, neupitno je da Cibalia želi gore, u viši rang?

– Apsolutno. Sve ćemo podrediti tome da i s juniorima uđemo u Prvu HNL. Za eventualne kvalifikacije angažirat ćemo i dvojicu igrača priključenih seniorskoj momčadi u kojoj su već participirali zavidnom minutažom, to su Karlo Miljanić i Dominik Križanović. Već i to valjda dovoljno govori koliko ćemo ozbiljno ući u te kvalifikacije, dođe li do njih.

Rečenica-dvije o netom završenoj prvoligaškoj sezoni pionira i kadeta…?

– Pioniri su pod vodstvom Siniše Sesara osvojili 7. mjesto u svojoj konkurenciji, što je vrlo dobar rezultat. Nažalost, kadetsku tablicu nije ugodno gledati, kadeti Mladena Bartolovića su podbacili, bili su posljednji, četrnaesti. Očekivali smo bolji rezultat. No, srećom, bodovni učinak pionira i kadeta se zbraja i kreira se konačna tablica prema kojoj smo deseti u konkurenciji 14 klubova. Dovoljno za ostanak, nismo nezadovoljni.

Čak i više od rezultata, u školi nogometa važna je produkcija igrača za seniorsku momčad; ima li ih na vidiku?

– Pa, osim već spomenutih Miljanića i Križanovića, prvoj momčadi povremeno su već priključivani Marko Valentić i Alen Kamenicki. Obojica su 2003. godište i obojica su još i sljedeće sezone juniori, te Ivan Župarić koji je 2002. godište. Dakle, produciramo.

Nakon određenog razdoblja stvaralačke krize Cibalijina škola nogometa proizvela je i igrača reprezentativnog formata…

– Tako je, Josip Dabić stekao je status U-15 reprezentativca. Opravdano smo ponosni na tu činjenicu. Nadam se da ćemo se uskoro moći pohvaliti još nekim reprezentativcem iz naših redova – dodao je na kraju Goran Meštrović.