Goran Meštrović uoči malog ”El Slavonica”: Možemo mi to!

U nedjelju u 13.30 sati u 16. kolu Druge HNL bit će odigran mali ”El Slavonico”, Osijek II vs. Cibalia. S pravom se očekuje festival nogometa, jer Osijek II je lider na ljestvici, a Cibalia u rapidnom usponu forme. Osjetio je to prošle subote na svojoj mreži Hrvatski dragovoljac (6:0).

– To su drukčije utakmice, uvijek derbiji. Bez obzira što je ovo Druga HNL, neovisno o tome što je to druga momčad Osijeka, isti je to klub, isti je to grb, isti slavonski rivalitet … – kaže Goran Meštrović, danas voditelj Cibalijine škole nogometa ”Mravunac-Fegeli”, nekoć profesionalni nogometaš koji je godinama oduševljavao u dresu vinkovačkog, a sezonu i pol u dresu osječkoga kluba.

– Osječka epizoda ostat će mi u lijepom sjećanju, stekao sam ondje mnogo prijatelja za sva vremena. Predsjednik je bio pokojni Antun Novalić, u tih godinu u pol trenirali su me Goran Popović, Luka Bonačić i Milan Đuričić.

Sve u svemu, Goja u Gradskom vrtu nije bio tek prolaznik, a zasigurno bi utisnuo i dublji pečat da nije ozljede koljena koju je vukao još tri sezone igrajući za Cibaliju u kojoj je i okončao karijeru. Protiv Hajduka, u proljeće 2000. godine  koljeno mu je definitivno otkazalo poslušnost. Za razliku od Meštrovića, dosta Vinkovčana nije se baš snašlo u Osijekovu dresu.

 – To je činjenica, ali teško je proniknuti u prave razloge, ne znam zašto je tako. 

Možda Dion Drena Beljo može promijeniti trend(ove)?

– Od sveg srca želim mu uspjeh u karijeri. I jednako iskreno žalim što nije ostao u Cibaliji, čini mi se da nismo učinili baš sve da ga zadržimo kod nas. Dion ima kapacitet, ima kvalitetu, sposoban je biti igrač prevage. Nikad neću zaboraviti kadetske kvalifikacije za Prvu HNL kada smo protiv Rudeša imali igrača manje i u jednoj od ključnih utakmica odigrali 3:3. Beljo je zabio hat-trick.

Definitivno, posrijedi je mladi as naoružan svim atributima kojemu, smatra Meštrović, treba kontinuitet igara kako bi se do kraja razmahao.

– Da ga imamo danas u Cibaliji bili bismo skroz gore, u vrhu ljestvice. A on u skroz gore, u vrhu ljestvice strijelaca. Da, kontinuitet igara jako je važan segment u razvoju mladog igrača.

Još malo o nadolazećem derbiju…

– Sutra očekujem neizvjesnost koja graniči s dramatikom. Šteta što neće biti publike, zbog atmosfere. Ne, nije nemoguće da Cibalia to dobije, pogotovo budu li naši u stanju reprizirati izvedbu protiv Hrvatskog dragovoljca. Odavno nisam gledao tako dobru Cibaliju. Nakon utakmice ne možeš naći prigovor ni na jednog igrača. Pristup od prve do zadnje minute na maksimumu, vodili smo 5:0, ali išli smo i po šesti… I zabili ga. Jako mi se sviđa to što sam vidio, takav pristup poslu pravi je putokaz i za ovu nedjelju. Definitivno se imamo čemu nadati, samo hrabro, možemo mi to!

Sutrašnja utakmica (podsjećamo, početak u 13.30 sati) bit će izravno prenošena na Youtube kanalu NK Osijek, u produkciji NK Osijek TV. Jedva čekamo!

Goran Meštrović
Goran Meštrović – Utakmica protiv HD-a je putokaz, FOTO: db