Goran Meštrović uoči preksutrašnjeg ždrijeba kvalifikacija za juniorsku elitu: Napadamo Prvu HNL!

Goran Meštrović
Goran Meštrović, FOTO: db

Priča oko kvalifikacija za ulazak u Prvu HNL juniora – kojima će participirati i Cibalijina juniorska vrsta – malo je jasnija, ali ne potpuno. Termini su definirani, više o tome Goran Meštrović, voditelj škole nogometa vinkovačkog kluba, a ujedno i trener juniorske momčadi.

– Termini kvalifikacija su 19. i 23. lipnja, a moguće i 26. i 27. lipnja. Konačan dogovor očekujemo na ždrijebu koji će u ponedjeljak biti održan u Zagrebu. Tada bismo trebali znati sve do detalja – kaže Meštrović.

Zna se i to da će Prva HNL za juniore u natjecateljskoj sezoni 2021/22. biti proširena na 16 klubova (u prošlosezonskom sazivu bilo ih je 14).

– Hrvatski dragovoljac je ispao, a prvoligaški status izborit će još tri od pet regionalnih prvaka koji će sudjelovati u nadolazećim kvalifikacijama. Uz nas u kvalifikacijama sudjeluju još Šibenik, porečki Jadran, Gorica i Bjelovar. Ambicije? Napadamo 1. ligu, imamo sportski motiv – zaključuje Meštrović.

Bilo bi lijepo kada bi se pionirima i kadetima u elitnom hrvatskom nogometnom društvu priključili i juniori. Nikakav alibi na tom putu ne bi smio postojati. A osobito nema mjesta pitanju: „Otkud novci?” Iz gradskog proračuna za rad škole nogometa izdvaja se 2.000.000 kuna godišnje. Sasvim dovoljno za servisiranje (i) juniorske momčadi u prvoligaškom društvu.