Goran Meštrović: Vjerujem da treneri iz Cibalijine škole nogometa ne rade u ”fušu”, ne bi bilo dobro da je drugačije

Cibalijina seniorska momčad od ponedjeljka je u pogonu, no polaznici klupske škole nogometa ”Mravunac-Fegeli” i dalje će biti na odmoru i to prinudnom, zbog produžetka restriktivnih epidemioloških mjera.

Ništa, još smo na čekanju – kaže Goran Meštrović, voditelj Cibalijine škole nogometa, a ujedno i trener juniorske momčadi koja bi, da je član Prve HNL, mogla započeti s treninzima, no kako se natječe u regionalnoj ligi od početka priprema za proljetnu prvenstvenu dionicu do daljnjega nema ništa.  

Cibalijini stariji pioniri i kadeti su hrvatski prvoligaši, no spomenutim kategorijama zabranjene su aktivnosti bez obzira na rang u kojem se natječu.

Prva HNL za starije pionire i kadete počinje 21. veljače. I tu sad nastaje problem, jer planirani početak priprema bio je 11. siječnja. Ostale kategorije nisu toliko problematične, budući da im prvenstvena natjecanja počinju početkom ili sredinom ožujka, pa još uvijek ima prostora za odgađanje početka pripremnog ciklusa – dodaje Meštrović uz napomenu da je polaznicima Cibalijine škole nogometa podijeljen program individualnog rada kako bi barem donekle bili aktivni tijekom sad već prinudne stanke.

– Uputili smo neke upite prema HNS-u vezane uz ovu situaciju, u ponedjeljak bismo mogli dobiti neku povratnu informaciju – napominje još Meštrović kojega smo priupitali i to je li upoznat s nekim navodnim neugodnim iskustvima pojedinih trenera s pojedinim roditeljima polaznika klupske škole nogometa.

Ne znam za posao u kojem ne postoje određeni pritisci. Problem o kojem govorite postoji i u drugim klubovima, a kod nas čak i nije toliko naglašen. Barem nemam takav dojam, a ni spoznaje. Nažalost, postoji dosta subjektivnih roditelja koji su preambiciozni iz čega proizlazi određena nervoza, malo se ljudi pogube. Svaki trener je najbolji za one roditelje čija djeca igraju, a ja naprosto ne želim vjerovati da kod nas u sustavu postoji trener kod kojeg ne igraju oni najbolji. Jasno mi je i to da svatko želi najbolje za svoje dijete, ali granice se moraju znati, kao i pravila ponašanja.

Jedno od pravila ponašanja u nekim klubovima jest taj da roditelji ne mogu biti prisutni na tribini ili oko igrališta za vrijeme trajanja trenažnog procesa. U Cibaliji to nije slučaj…

Ne, roditelji ne bi trebali, pa ni smjeli, biti prisutni na treningu. To je isto kao da ja odem malo u školski razred gledati i slušati što i kako mom djetetu i njegovim kolegama tumači profesorica fizike. Međutim, mi nemamo tehničke uvjete, nemamo zatvoreni stadionski kompleks kako bi bio fizički onemogućen ulazak u njega. Bilo bi idealno kada bismo na ulazu u stadion imali zaštitarsku službu kojoj bi roditelji isporučili dijete i na istom mjestu ga preuzeli za sat i pol vremena, nakon treninga. Nažalost, to nije Cibalijina realnost.

A je li Cibalijina realnost da treneri iz škole nogometa rade u ”fušu” s polaznicima te iste škole nogometa?

I do mene dopiru određene informacije takve vrste. Pouzdano tvrdim da niti jedan od trenera koji je plaćen proračunskim novcem Vukovarsko-srijemske županije iz našeg kluba, a to su uz mene još trener kadeta Mladen Bartolović i trener starijih pionira Siniša Sesar, ne odrađuje privatne treninge s našim polaznicima. Preostalu trojicu trenera plaća klub. Frane Vitaić je trener mlađih pionira i sigurno ne trenira pojedinačno, vjerujem da i treneri početnika i pretpočetnika Robert Jelinić i Ivan Ratkić poštuju pravila igre. Ne bi bilo dobro da je drugačije – zaključuje Goran Meštrović, voditelj Cibalijine škole nogometa ”Mravunac-Fegeli”.

Goran Meštrović
Goran Meštrović, FOTO: db