Goran Kajkić donio novogodišnju odluku: Bosančić i HDZ ekipica ni u 2022. neće mirno spavati!

Goran Kajkić iza sebe ostavlja turbulentnu i dinamičnu godinu koju je otvorio gerilskom kampanjom za lokalne izbore pod egidom „Dajte mi priliku”! Uspio je zaintrigirati vinkovačku javnost do te mjere da je od statusa potpunog političkog anonimca na svibanjskim izborima dospio do 17,06 (2.231 glas) posto potpore birača. Drugo mjesto, srebrna medalja!

– S obzirom na sve okolnosti i na debitantski nastup na političkoj sceni nisam nezadovoljan. Lista kojoj sam bio nositelj ostvarila je tri vijećnička mandata, a uz mene su se u sastavu Gradskog vijeća našli još Mirta Arlović iz Hrvatskih suverenista i nezavisni kandidat Damir Jakšić – kaže 40-godišnji član Živog zida koji se u međuvremenu srčanim nastupima za govornicom u Gradskom vijeću isprofilirao u neformalnog vođu vinkovačke oporbe.

– Ostao sam dosljedan, ono što sam govorio u kampanji pretvaram u djela. Konkretno, ukazujem na loše prakse i upravljanje gradom, krive projekte, pogodovanje nekolicini tvrtki s kojima Grad Vinkovci posluje, nepotizam…, sve ono što HDZ već tri desetljeća prakticira u upravljanju Vinkovcima koji imaju najglomazniju, pa ujedno i najskuplju gradsku upravu.

S tim u svezi navodi i konkretan primjer:

– Evo, Slavonski Brod ima osam pročelničkih ureda, a Vinkovci ih imaju 13! Podsjećam, Slavonski Brod ima gotovo duplo veći broj stanovnika od Vinkovaca. Treba to sve platiti… Poenta je u tome da nemamo bolji standard od Brođana. Ni kvalitetniju uslugu. Ni učinkovitiju upravu.

Brojevi ne lažu, Kajkić je uvjerljivo najaktivniji gradski vijećnik; s najviše javljanja, polemike, amandmana, prijedloga… Pa i otvorenih verbalnih sukoba.

– Želim razgovarati, želim dijalog, a sve s ciljem boljeg života u Vinkovcima. Da, ponekad i zaiskri, ali to nije ništa neobično u političkom svijetu. Volio bih da vladajući shvate kako oporba može mnogo toga dobroga donijeti svojim inicijativama. Za interes građana, a ne za osobne, stranačke, rodbinske i ortačke interese. Inače, moje isključenje s posljednje sjednice Gradskoga vijeća bilo je nepravedno i nepošteno. Sasvim je jasno zašto su vladajući donijeli odluku o zabrani mog snimanja sjednica Gradskoga vijeća, bio je to istinski sumrak demokracije.

Već opjevane su njegove konfrontacije s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem koji je krajem listopada najavio i „kazneni postupak protiv Kajkića s ciljem ostvarivanja pravne zaštite”.

– Spreman sam prihvatiti svaku odgovornost, ukoliko postoji. Ali, mirno spavam, jer govorim istinu. Ali, Bosančić i HDZ ekipica neće mirno spavati. Neće me zastrašiti, nastavit ću i dalje činjenicama ukazivati na loš, nezakonit i netransparentan rad gradske uprave predvođene gradonačelnikom Bosančićem. Koji se, usput rečeno, ne libi vrijeđati na osobnoj razini nazivajući me raznim pogrdnim imenima. Naravno da me zasmetalo što je na prošloj sjednici Gradskog vijeća vrijeđajući mene uvrijedio cijeli Lipovac, a ujedno i sve ljude sa sela kojih je u zadnja tri desetljeća mnogo doselilo u Vinkovce. Time je samo iskazao svoj kompleks i svoje pravo lice. Ali, nije me iznenadio, od njega ništa bolje nisam ni očekivao. Na kraju krajeva, Bosančić zaboravlja da je i on iz onoga kraja.

Kajkić na kraju dodaje i ovo:

Imam jasan cilj, želim raditi na tome da našem gradu vratim optimizam i nadu. Preuzeo sam veliki teret i odgovornost, trpim pritom ogromne pritiske, vrijeđanja, omalovažavanja… Samo zato što želim zaustaviti dosadašnju lošu praksu upravljanja gradom. I Vinkovce napraviti gradom jednakih prilika za sve građane kojima želim sve najbolje u 2022. godini u kojoj nastavljam istim tempom, oštro i beskompromisno.