Goran Kajkić: Govorim istinu i bezbrižan sam, Bosančić me ne može zastrašiti sudskim progonom!

Goran Kajkić nije ni trepnuo na najavu vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića o pokretanju kaznenog postupka zbog nedavnog intervjua ovog gradskog vijećnika iz redova Živog zida za naš portal.

Očekivao sam da će me gradonačelnik demantirati i pojasniti svoj odnos s Marko Milidragom i tvrtkom Solux, ali ništa od toga. Jedino je zaprijetio kaznenim postupkom, no već sam naviknut na njegove prijetnje i lažna obećanja. Sve činjenice koje sam dosad iznio potkrijepio sam dokazima, što ću i ubuduće činiti. Inače, svako moje ukazivanje na istinu kao gradskog vijećnika ne ulazi u domenu kaznenog postupka. Bezbrižan sam. A gradonačelnik mora shvatiti da ovo nije naš osobni obračun. Nismo ovdje bitni ni on, ni ja, nego naši sugrađani i naš grad. Mora se znati i to da svrha mog političkog postojanja nije osobna promocija. Želim biti branik koji će zaustaviti njihova muljanja i dati doprinos tome da svi u ovom gradu imaju jednaku šansu. Na prvom mi je mjestu interes građana i od toga neću odustati rekao je Kajkić uz napomenu kako ga ništa ne može zastrašiti, pa ni sudski progoni na koje je spreman i kojima se raduje.

Ovo je moja borba za sve građane Vinkovaca, za pošten grad i sretne ljude. Neću odustati. I ne može me zastrašiti gradonačelnik Ivan Bosančić koji je član političke stranke osuđene za korupciju, gradonačelnik kojem je najbliži suradnik i osoba od povjerenja nedavno morao podnijeti ostavku na sve funkcije zbog sudske presude za dilanje drogom, gradonačelnik koji me na sjednici Gradskog vijeća vrijeđao i nazvao pogrdnim imenom, gradonačelnik koji je u suradnji sa svojim vijećnicima odbio svaki moj predloženi amandman za boljitak naših građana, gradonačelnik koji je u predizbornim obećanjima u izvješću građanima prezentirao kako će knjižnica biti izgrađena sufinanciranjem EU sredstvima, a danas smo svjedoci kako diže kredit od 38 milijuna kuna za izgradnju iste te knjižnice…

Kajkić najavljuje protunapad i dere glasnice pozivajući – institucije:

– U svrhu saznavanja istine pozivam DORH i tražim da istraže sve nabave grada, gradskih tvrtki i ustanova u kojima je sudjelovao Marko Milidrag i/ili tvrtka Solux, a posebno one s popisa kojeg sam objavio. Pozivam DORH da u interesu građana Vinkovaca istraže zakonitost svih nabava, a posebno direktnih pogodbi i slučaj knjižnice jer smatram kako nisu postojali uvjeti za direktnu pogodbu i kako se morao provesti postupak javne nabave. Pozivam DORH da istraži postoje li koruptivni elementi vezani uz zajednička putovanja i proslave u Falkensteiner hotelu u zadarskom Boriku i ostalim zajedničkim putovanjima gradonačelnika i projektanta koji je dobio sve nabave za projektiranja u mandatu gradonačelnika. Pozivam DORH da istraži postoje li investicije na moru u kojima je Milidrag ili njegova tvrtka projektant, a tvrtke koje grade knjižnicu izvođači, a gradonačelnik ili njegov blizak rod investitor te da istraže postoji li u tome koruptivni elementi i kaznena odgovornost – zaključuje Kajkić.