Gotovo 1.300.000 kuna potpore za 57 vinkovačkih mikropoduzetnika

FOTO: db

Već treću godinu zaredom Grad Vinkovci je kroz Program poticanja poduzetnika – Mjera 1 „Ulaganje u tehnologiju i ljudske potencijale“ osigurao sredstva za mikropoduzetnike (oni koji zapošljavaju do 10 djelatnika, a ostvarili su do milijun eura prihoda u prethodnoj godini) koji posluju i stvaraju nove vrijednosti na području Vinkovaca.

– U spomenutom razdoblju ukupno je obuhvaćeno 157 vinkovačkih mikropoduzetnika koji zapošljavaju 370 djelatnika. U uvjete natječaja uvrstili smo i važan detalj o povećanju plaće od 10 posto u odnosu na prethodno razdoblje te smo na taj način dali izravan doprinos povećanju dodane vrijednosti na području Vinkovaca – rekao je Hrvoje Niče, pročelnik UO za gospodarstvo grada Vinkovaca prigodom današnje dodjele 57 ugovora potpore vinkovačkim poduzetnicima čija ukupna vrijednost doseže 1.286.236,13 kuna (pojedinačna vrijednost kreće se u rasponu od 15.000 do 30.000 kuna).

Ovo je ujedno Javni natječaj na kojem je uspješno aplicirao najveći broj poduzetnika (2020. godine 51 odobren projekt, a 2019. godine 52 odobrena projekta).

– Posrijedi je samo jedna u nizu mjera kojom Grad Vinkovci iskazuje brigu o svojim poduzetnicima kojih je na području Vinkovaca u 2019. godini registrirano 699. Podatke za 2020. godinu Fina još nije dostavila – dodao je Niče.

Premda je Javnim natječajem za ovu mjeru bila predviđena dodjela 600 tisuća kuna, zbog kvalitete pristiglih projekata, poručuju iz gradske uprave, ali i senzibilnosti prema poduzetnicima u ovim nestabilnim vremenima osigurana su dodatna sredstva kako bi svi poduzetnici dobili priliku razvijati svoje poslovanje i stvarati nove vrijednosti.

– Ovo je mala poticajna mjera, ali vjerujemo da će svim našim mikropoduzetnicima u nekom trenutku stvarno dobro doći za lakše funkcioniranje i razvijanje svojih tvrtki do te mjere da će u bližem budućem vremenu zapošljavati nove djelatnike, širiti se i postati veliki poduzetnici – napomenuo je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.   

Promatrajući prijavitelje po djelatnosti dolazimo do spoznaje da je najveći dio danas dodijeljenih potpora otišao prema ugostiteljstvu (osam) te mikropoduzetnicima koji se bave održavanjem i popravkom motornih vozila.

– U ovoj godini, Grad Vinkovci već je putem Programa poticanja poduzetništva pomogao našim ugostiteljima da što lakše prebrode krizu s ukupno 822.000 kuna, mjera je to koja je bila obuhvatila 71 poduzetnika s ukupno 192 zaposlena – dodao je u zaključku Bosančić.