Grad Vukovar dodijelio 250 stipendija učenicima i studentima, najviše u zadnjih pet godina!

FOTO: Grad Vukovar

U Gradskom muzeju Vukovar upriličena je danas svečanost uručivanja ugovora o stipendiraju za školsku/akademsku 2021/22. godinu. Studentima i učenicima ugovore su uručili gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac. Grad Vukovar, inače, za aktualnu akademsku godinu dodijelio je 250 stipendija, najviše u posljednjih pet godina

– Stipendije dodjeljujemo u tri kategorije; studentima deficitarnih zanimanja, studentima ostalih zanimanja te učenicima deficitarnih zanimanja – rekao je ovom prigodom gradonačelnik Penava naglašavajući i to kako se „Vukovar može pohvaliti uspješnim studentima medicine, farmacije, veterine, računarstva, ali i drugih zanimanja”.

Za školsku/akademsku 2021/22. godinu dodijeljeno je, ponavljamo, ukupno 250 stipendija, evo i specifikacije:

  • 89 stipendija studentima deficitarnih zvanja (10 mjeseci/1.000,00 kuna);

  • 99 stipendija studentima ostalih zvanja (10 mjeseci/500,00 kuna);

  • 62 stipendije učenicima deficitarnih zanimanja (10 mjeseci/400,00 kuna).

 

– Isplata stipendija krenut će odmah nakon uručivanja ugovora, kako za siječanj, tako i za mjesece od početka akademske godine – napomenuo je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Za ovu namjenu u proračunu Grada Vukovara osigurano je 1.600.000 kuna, a kao i prethodnih godina stipendiranje učenika i studenata s područja grada Vukovara provodi se i uz potporu, odnosno, donacije drugih gradova.