Gradonačelnik Bosančić bez komentara, sportski direktor Tomić pomirljiv nakon Maroslavčevog ”klizećeg starta”

Intervju Ivana Maroslavca, bivšeg Cibalijina kapetana, za naš portal izazvao je veliko zanimanje sportske, pa i političke javnosti grada na Bosutu. Naime, Maroslavac je beskompromisno i bez ikakve zadrške aktualno stanje u vinkovačkom klubu oslikao katastrofalnim, ”Cibalia je teško devastirana, tamo vlada čisti nepotizam”, ne štedeći pritom ni sportsku struku, ni vlasničku strukturu.

U potrazi za komentarom izrečenog, obratili smo se na adresu gradonačelnika Ivana Bosančića. Grad Vinkovci je, podsjećamo, većinski vlasnik HNK Cibalia. S obzirom na to da je tema osjetljiva, a teren ”sklizak i nepovoljan za igru”, preko službenog gradonačelnikova protokola zatražili smo pisanu izjavu, tj. komentar koji smo kanili prenijeti u integralnom obliku. Što, uostalom, i činimo:

No comment – zabljesnulo je na zaslonu mobitela.

OK, i to je komentar.

Krešimir Tomić, Cibalijin sportski direktor, nije nam dao ”pedalu”. U nedjelju kasno popodne korektno je odgovorio na propušteni poziv. I pritom nije odavao čovjeka fauliranog ponosa…

Ivan Maroslavac je bivši Cibalijin kapetan, čovjek koji je ostavio nešto iza sebe u vinkovačkom nogometu, čovjek čija riječ ima težinu. I potpuno je u pravu kada kaže da ima pravo na vlastito mišljenje. Volio bih jednoga takvoga imati u klubu čija su vrata otvorena svima onima koji Cibaliji žele dobro – rekao je Krešimir Tomić.

I tu se zaustavio. Ali, samo nakratko. Pa jednako kratko poentirao:

O tome i drugim temama možemo drugi put. Evo, čujemo se u utorak, možemo o svemu. Sada nije prilika, još sređujem dojmove sinoćnjeg vjenčanja, napokon smo oženili Peru. Bilo je, doduše, i ranijih pokušaja, ali korona se ispriječila. Jučer je, naravno, sve bilo u skladu s epidemiološkim mjerama. 

Samo još završna napomena; Pero je Petar, aktualni Cibalijin trener, koji je sa svojom Biserkom uplovio u bračnu luku. Portal Vinkulja.hr mladencima želi mnogo sreće. I nek’ muško bude treće!