Gradonačelnik Bosančić podržao kampanju „Manje oružja, manje tragedija”

S ciljem senzibiliziranja javnosti o problemu nezakonitog posjedovanja oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava te njihove zlouporabe Ministarstvo unutarnjih poslova od 2007. godine provodi preventivnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija”. Na području najistočnije hrvatske županije kampanju tijekom ovoga četvrtka bit će provedena modernizirana kampanja koju je na štandu u gradskoj pješačkoj zoni podržao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

– Ovdje sam kako bih potaknuo sve naše sugrađane da vrate oružje zaostalo iz Domovinskog rata. Nema potrebe da ga čuvaju u kućama, nadohvat svoje djece, unuka, jer smo svjedoci mnogih nemilih događaja koji se događaju zbog nezakonitog posjedovanja oružja – rekao je Bosančić.

Iz PU vukovarsko-srijemske skreću pažnju građanima da svoju namjeru o dragovoljnoj predaji oružja prijave policijskim službenicima na mjestima provođenja kampanje, na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Posebno osposobljeni policijski službenici će doći preuzeti oružje, a sigurnost i anonimnost su zajamčeni!