Gradonačelnik Bosančić upriličio prijam za delegaciju juniorske momčadi MNK Aurelia, prvaka Hrvatske!

Juniorska momčad MNK Aurelia prošloga je četvrtka – u finalu državnog prvenstva održanog u Zagrebu – osvojila naslov prvaka Hrvatske, a ovoga utorka delegaciju Žutih predvođenu klupskim predsjednikom Mladenom Crnaićem u svom je uredu primio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Neizmjerna mi je čast da mogu primiti naše prvake, istinske promotore Vinkovaca i vinkovačkog sporta i da im mogu čestitati na veličanstvenom uspjehu, ali im i dati potporu za budući rad – rekao je Bosančić.

Podsjetimo, Aurelia je u finalu državnog prvenstva bila bolja od zagrebačkog Dinama nakon raspucavanja dodatnih šesteraca. U svojim je redovima vinkovačka momčad imala najboljeg igrača završnog turnira, Romea Sušca.

Velika je stvar biti najbolji igrač i strijelac turnira, ali još veća je stvar biti prvak Hrvatske s cijelom ekipom. Zasluženo smo osvojili prvo mjesto, čemu smo se potajno nadali uoči odlaska u Zagreb i za što smo se uostalom i pripremali još od prošloga srpnja kada smo postavili jasne ciljeve za ovu sezonu, a najvažniji je bio osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Uspjeli smo u tome, nitko sretniji od nas. Posebno smo dirnuti dočekom po dolasku u Vinkovce, onakvom spektaklu nismo se nadali. Hvala svima koji su vjerovali u nas i podržavali nas tijekom turnira putem društvenih mreža, poruke podrške iz Vinkovaca stizale su nam svakodnevno. Imali smo zbog toga i veliku odgovornost prema našim navijačima i simpatizerima, nismo ih smjeli iznevjeriti – rekao je Romeo Sušac koji je uz epitet najboljeg igrača osvojio i titulu najboljeg strijelca završnice, zabio je 12 pogodaka, od toga čak sedam u polufinalu (Universitas 7:3) i već spomenutom finalu protiv Dinama.