Gradonačelnik Bosančić zasadio, a pročelnik Šandrk utabao sadnicu u okviru akcije „Zasadi stablo, ne budi panj“

Zasadi stablo, ne budi panj“, akcija je u kojoj je danas aktivno sudjelovao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je na dječjem igralištu u ulici Frana Krste Frankopana zasadio stablo hrasta.

 – Nećemo biti panjevi. Evo, posadili smo danas sadnicu i nadam se da ćemo na taj način potaknuti sve naše sugrađane da svatko u svom dvorištu ili nekom prostoru gdje voli boraviti posadi jedno drvo. Jer, ljepši i zeleniji grad će svima dati jedan ugođaj koji će nas činiti vedrijima, optimističnijima, a u konačnici na taj način ćemo i zaštititi okoliš Vinkovaca. Dalibore, utabaj, molim te…

Na scenu je tada stupio pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i uređenje grada Dalibor Šandrk koji je elegantno utabao zonu oko novosađene sadnice i tako dao svoj nesebični doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji.

Imamo pregršt zelenila u gradu i kontinuirano radimo na obogaćivanju fonda stabala. Evo, samo u ovoj akciji će biti posađeno oko 280 stabala, plus još nekih još stotinjak stabala koje imamo u planu zasaditi do kraja ove kalendarske godine – zaključno je dodao Bosančić.