Gradonačelnik Penava s drugašićima OŠ Siniše Glavaševića o važnosti bavljenja sportom

FOTO: Grad Vukovar

Učenici 2.a i 2.b razreda Osnovne škole Siniše Glavaševića u sklopu terenske nastave već su bili u posjeti Gradu Vukovaru gdje su se upoznali s poslom gradonačelnika, a danas se vukovarski gradonačelnik Ivan Penava odazvao njihovu pozivu za uzvratni posjet na druženje. U veseloj i opuštenoj atmosferi učenici i gradonačelnik aktivno su se družili kroz sport, igru i zabavu, ali i razgovarali o važnosti fizičke aktivnosti, brizi za zdravlje.

– Na ovaj način zajedno promičemo i potičemo svijest naših najmlađih o brizi za zdravlje u današnje vrijeme. Uz dječju iskrenost i energiju uvijek je zabavno, a kroz ovakve susrete rado saznajemo puno o njihovim interesima, kao i to što bi voljeli imati u svome gradurekao je ovom prigodom gradonačelnik Penava te zahvalio učenicima i učiteljicama na pozivu i zaželio mnogo sreće i uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Učiteljica razredne nastave Osnovne škole Siniše Glavaševića Ines Hrenovac naglasila je kako je cilj ove aktivnosti bilo osvijestiti učenike koliko je bitno baviti se sportom i tjelesnim aktivnostima.

– Znajući da je gradonačelnik Penava profesor tjelesne i zdravstvene kulture odlučili smo pozvati ga na druženje gdje će s djecom razgovarati o tome kako tjelesne aktivnosti i sport utječu na naše zdravlje.

Ovakav oblik druženja uvijek je dobrodošao, jer kroz neposredan kontakt s učenicima može se mnogo saznati o njihovim promišljanjima, smatra pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić te zaključno dodaje:

– Lijepo je vidjeti da su učenici vrlo zainteresirani za ovakve susrete što nas veseli te sam siguran da ćemo u budućnosti imati više ovakvih aktivnosti. Grad Vukovar ulaže značajna sredstva u sustav obrazovanja, na godišnjoj razini je to preko 25 milijuna kuna. Trudimo se zadržati kvalitetan standard, što u konačnici i ostvarujemo kroz neposredan i stalni kontakt s ravnateljima.